Antena Meniu Search
x

USR ia în calcul să atace la CCR bugetul pe 2022: ”Vedem creşteri pentru ăia care au deja, pensiile speciale majorate cu 8%”

Deputatul Claudiu Năsui a declarat că USR poate ataca la Curtea Constituţională proiectul bugetului de stat pe 2022, care a fost depus în grabă la Parlament şi urmează să fie votat joi. ”Vedem creşteri pentru ăia care au deja şi cei care sunt apropiaţi de putere, inclusiv faimoasele pensii speciale, care cresc cu 8%, cuantumul lor”, a spus deputatul USR, despre proiecţia bugetară a Guvernului PNL-PSD.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 21:35

USR ia în calcul să atace la CCR bugetul pe 2022: ”Vedem creşteri pentru ăia care au deja, pensiile speciale majorate cu 8%”
USR ia în calcul să atace la CCR bugetul pe 2022: ”Vedem creşteri pentru ăia care au deja, pensiile speciale majorate cu 8%” - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Claudiu Năsui a subliniat că USR are o armă pe care nu o avea în legislatura anterioră, și anume atacul bugetului 2022 la Curtea Constituţională. ”Dacă se fac încălcări flagrante ale procedurii, atunci putem să avem o bază pentru a face acest lucru”, a spus Năsui, la Profit TV.

Deputatul a arătat că scopul nu e să vii cu mii de amendamente în dezbatere, pentru a încerca să tergiversezi.

”Nu aceasta este democraţia, este un exerciţiu ridicol. Democraţie înseamnă să dezbaţi, măcar să ştii ce este acolo. Să fie transparenţă, să ştim ce este acolo, să poţi să spui că nu eşti de acord cu majorarea pensiilor speciale, cu PNDL”, a spus Claudiu Năsui, citat de news.ro.

Cheltuieli nejustificate în bugetul 2022

Năsui a mai spus că o poziţie liberală a PNL pe buget ar fi fost ţinerea cheltuielilor în frâu, pe când acum cu o mână se dă şi cu alta se ia, el precizând că pachetul social, o parte din el, este justificat, dar nu scoate foarte mulţi români din sărăcie.

”Noi avem un buget în care sunt bani pentru unele instituţii să îşi cumpere maşini scumpe”, a afirmat el, precizând că la Ministerul Justiţiei sunt credite bugetare care dispar, ceea ce va afecta activitatea. ”Vedem creşteri pentru ăia care au deja şi cei care sunt apropiaţi de putere, inclusiv faimoasele pensii speciale, care cresc cu 8%, cuantumul lor, pe total”, a afirmat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » USR ia în calcul să atace la CCR bugetul pe 2022: ”Vedem creşteri pentru ăia care au deja, pensiile speciale majorate cu 8%”