Antena Meniu Search
x

Victor Ponta, despre condamnările din dosarul Colectiv: Dacă era la Sibiu sau la Cluj nu cred că era băgat Primarul la închisoare. Oamenii ard acum în spitale și nimeni nu pățește ceva

Fostul premier Victor Ponta, cel care şi-a dat demisia după incendiul de la Colectiv, a avut o primă reacţie după condamnările din dosar. 

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 17:50

Victor Ponta, despre condamnările din dosarul Colectiv: Dacă era la Sibiu sau la Cluj nu cred că era băgat Primarul la închisoare. Oamenii ard acum în spitale și nimeni nu pățește ceva - Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru

Liderul PRO România susţine că dacă incendiul ar fi avut loc la Sibiu sau la Cluj nu crede că primarul ar fi ajuns la închisoare. În plus, acum se arde în spitale şi nimeni nu mai plăteşte pentru asta. 

„Știm toți că Tragedia de la Colectiv a fost folosită în scop politic pentru înlocuirea unui Guvern (altfel trecea, că multe alte tragedii). Din acest motiv nimeni nu a fost, de atunci și până azi, interesat să afle adevărul sau să facă dreptate! Știm toți că Primarul Piedone nu are absolut nicio vină ( dacă era Colectiv la Sibiu sau la Cluj nu cred că era băgat Primarul la închisoare). Știm toți că acum ard oamenii în spitale și nimeni nu pățește ceva. Știm toți că și azi se organizează concerte în subsoluri și locații total inadecvate. Știm toți că nu am mai vrut să auzim de Colectiv ca să nu ne aducem aminte de manipularea și modul în care viețile pierdute au fost folosite cu cinism. Știm toți că acum ‘Corupția NU MAI ucide’, nici minciuna, prostia, incompetența și nesimțirea. I-am băgat pe Piedone și pe patronii Clubului la închisoare și mergem mai departe ca și când nu a existat nimic. Extrem de trist!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Reamintim că Victor Ponta a demisionat pe 4 noiembrie 2015, după ce în urma tragediei au fost organizate mai multe proteste. 

Condamnări definitive în dosarul Colectiv

Pe acelaşi subiect

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, în prezent edil al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Iniţial, la instanţa de fond - Tribunalul Bucureşti - Piedone primise 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă judecătorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului şi au decis scăderea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare. De menţionat că, în timpul procesului, judecătorii de la CAB au eliminat forma agravantă a infracţiunii de abuz în serviciu de care era acuzat Piedone.

În acelaşi dosar, patronii clubului Colectiv au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani şi 8 luni de închisoare (la instanţa de fond, cei trei primiseră câte 11 ani şi 8 luni):  Paul Gancea - 6 ani şi 4 luni de închisoare; Costin Mincu - 8 ani de închisoare; Alin George Anastasescu - 11 ani şi 8 luni de închisoare.

De asemenea, George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 8 ani şi 8 luni închisoare. 

Alte condamnări din dosar: pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise - fiecare 6 ani şi 10 luni; Cristian Niţă, director al firmei de artificii - 2 ani şi 6 luni cu suspendare, plus efectuarea a 80 de zile muncă în folosul comunităţii în cadrul Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA sau în cadrul ADP sector 1 Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » Victor Ponta, despre condamnările din dosarul Colectiv: Dacă era la Sibiu sau la Cluj nu cred că era băgat Primarul la închisoare. Oamenii ard acum în spitale și nimeni nu pățește ceva