Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă: "Discutăm creşterea salariului minim la 2.262 de lei"

Viorica Dăncilă a declarat că va fi discutată creșterea salariului minim, din 2020, la valoarea de 2.262 de lei. Premierul a precizat că, pentru absolvenții de studii superioare, salariul minim urmează a fi majorat la 2.620 de lei pe lună.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.11.2019, 12:13

Viorica Dăncilă, declarații despre majorarea salariului minim
Dacă va fi aprobată, măsura urmează a intra în vigoare din 2020 - Mediafax Foto / Paul Ursachi via Hepta

Viorica Dăncilă a declarat că va fi discutată creșterea salariului minim, din 2020, la valoarea de 2.262 de lei. Premierul a precizat că, pentru absolvenții de studii superioare, salariul minim urmează a fi majorat la 2.620 de lei pe lună.

Liderul social-democrat a mai precizat că partidul pe care îl conduce a avut ca obiectiv central îmbunătățirea vieții românilor prin majorarea salariilor. 

"Îmbunătăţirea vieţii românilor a fost obiectivul central al guvernării noastre. Am luat măsuri pentru creşterea pensiilor, a tuturor drepturilor sociale şi a salariilor. Am fost preocupaţi să majorăm salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată astfel încât cetăţenii să fie corect plătiţi pentru munca lor. Dacă înainte de preluarea guvernării PSD, respectiv decembrie 2016, salariul minim brut era de 1.250 de lei, la încheierea mandatului nivelul acestuia este substanţial mai mare", a declarat Viorica Dăncilă.

Salariul minim, majorat din 2020

Premierul a transmis, însă, că aceasă măsură ar urma să fie implementată început cu anul viitor.

"În şedinţa de astăzi discutăm în primă lectură creşterea salariului minim începând de anul viitor la 2.262 de lei, iar pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare la 2.620 de de lei luna. Este o măsură cu puternic impact social în condiţiile în care în prezent sunt încadraţi peste 1,4 milioane de angajaţi cu salariul minim. Asupra acestui proiect am avut consultări cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor în cadrul Consiliului Naţional Tripartit şi a fost supusă analizei Consiliul Economic şi Social. Ca prim-ministru, consider că este o măsură justă şi corectă social. Am convingerea că există argumente şi un context economic favorabil şi nu văd niciun motiv pentru care viitorul guvern nu ar aplica majorarea salariului minim începând cu anul viitor", a mai spus Viorica Dăncilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă: "Discutăm creşterea salariului minim la 2.262 de lei"