Antena Meniu Search
x

Video Prăjitura cu ciocolată şi mămăligă sau tortul cu dulceaţă de ardei iute. Noua generaţie de bucătari, concurs inedit în Iaşi

Creativitatea îşi are locul în orice domeniu! A demostrat-o noua generaţie a bucătarilor din Iaşi, în cadrul unei competiţii inedite. Deşi încă sunt în şcoli, zeci de studenţi şi elevi, care visează să lucreze în domeniul culinar, au pregătit mai multe feluri de mâncare cel puţin neobişnuite. Printre vedetele din farfurie a fost şi... prăjitura de ciocolată cu mămăligă.

de Redactia Observator

la 15.11.2023, 09:06

Vezi și

Reinterpretarea a fost cuvântul cheie în cadrul concursului culinar. Elevii s-au împărţit în 22 de echipe, şi s-au pus pe gătit. Originalitatea preparatelor a fost cea care i-a evidenţiat în faţa juriului. 

Otilia Murariu, șef lucrări Dep. Tehnologie Alimentară, USV Iași: Scopul concursului este de a pune în evidenţă talentul licenilor din domeniul industriei alimentare şi a studenţilor şi totodată de a aduce elememnte de inovaţie produselor gastronomice pe care le regăsim în mod curent în domeniul Horeca. 

Astfel, chiar şi tradiţionala mămăligă a devenit rapid un desert de excepţie pe masa juraţilor. 

Gica Brățan, profesor: Am reinterpretat şi am făcut o prăjitură pe bază de mămăligă cu ciocolată, inserţie de vişine. Deci am folosit vişinele, mălaiul şi apoi o spumă de ciocolată. 

Anastasia, elevă: Sunt foarte bune. Eu sincer nu prea prefer mămăliga, dar acest deliciu l-aş putea mânca în fiecare zi. 

Preparate inedite din ingrediente neaşteptate

O idee inedită au avut şi câţiva tineri din Galaţi. Aceştia au luat clasica pizza şi au creat un preparat atipic ce i-ar speria pe majoritatea gurmanzilor. 

Gabriel Mihai, student: O pizza desert. Am vrut să valorific care nu sunt tocmai agreate de marea majoritate a consumatorilor, mai exact făina de greier. 

Gabriel a reuşit să ne spună şi beneficile preparatului său.

Gabriel Mihai, student Facultatea de Inginerie Alimentară Galați: Este foarte bogat în proteină şi vitamine care aduce un aport esenţial marea majoritate 

Iar pentru cei care preferă produsele picante, Silviu a fost inspirat în crearea unui desert.  

Silviu Mantoilă, student Facultatea de Inginerie Aliemntară din Galați: Cred că ştiţi despre ciocolata cu ardei iute. De la acel produs am zis: Am zis ce ar fi să fac şi eu o cremă care să conţină o dulceaţă de adei iute?

Concurenţii au avut la dispoziţie două ore de gătit până la degustare, iar juriul a fost format din specialişti în Domeniul Horeca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Prăjitura cu ciocolată şi mămăligă sau tortul cu dulceaţă de ardei iute. Noua generaţie de bucătari, concurs inedit în Iaşi