Antena Meniu Search
x

Video Alertă epidemiologică de rujeolă la nivel global. În România, numărul cazurilor creşte de la o săptămână la alta

Organizația Mondială a Sănătății a dat o nouă alertă epidemiologică privind rujeola la nivel global. Numărul cazurilor a crescut alarmant peste tot. Inclusiv la noi în ţară - avem mii de cazuri de la începutul anului. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 20.11.2023, 13:29

Vezi și

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate de la începutul anului în judeţul Mureş, acolo unde 600 de copii au fost depistaţi cu rujeolă, dar şi în Braşov unde au fost înregistrate pentru 200 de cazuri. Dacă vorbim de municipiul Bucureşti, doar săptămâna trecută au fost confirmaţ cu rujeolă 26 de copii, un număr în creştere faţă de săptămâna anterioară, iar medicii spun că este important ca cei mici să fie vaccinaţi la timp pentru a trece mai uşor peste această boală.

Riscurile nevaccinării în cazul rujeolei

Toţi cei 26 erau nevaccinaţi şi au ajuns la spital. Medicii spun că este importantă vaccinarea pentru că cei mici nu ajung la complicaţii dacă sunt vaccinaţi chiar dacă fac o formă uşoară. Printre complicaţiile pe care le pot face cei mici se numără otita, bronşita, laringita, pneumonia şi chiar encefalita postinfecţionasă, iar pentru a nu ajunge la astfel de situaţii este importantă imunizarea la timp. Imunizare care se face gratuit cu 2 doze până la aproximativ un an iar cea de a doua la trei ani.

Spun medicii că vaccinarea poate fi recuperată în cazul în care părinţii nu i-au vaccinat pe cei mici la aceste vârste. Spunea Ministrul Alexandru Rafila ieri în cadrul unei conferinţe de presă că există vaccin suficient iar tot ce trebuie să facă părinţii este să meargă la medic şi să ceară imunizarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sanatate » Alertă epidemiologică de rujeolă la nivel global. În România, numărul cazurilor creşte de la o săptămână la alta