Antena Meniu Search
x
LIVE

Bucureştiul intră în scenariul roşu, certificatul verde devine obligatoriu. Rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 3,3 cazuri la mia de locuitori

Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus la nivelul municipiului Bucureşti a ajuns la 3,3 infectări la mia de locuitori. Certificatul verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau existenţa unui test negativ, devine obligatoriu în restaurante, la nunți și spectacole.

De Redactia Observator la 22.09.2021, 12:12
O poliţistă cu mască de protecţie dirijează traficul în Bucureşti
Certificatul verde devine obligatoriu în Bucureşti - Hepta / Mediafax
  • Rata de infectare a depasit 3 la mie

Conform informaţiilor obţinute de reporterul Observator Andreea Milea, rata de infectare în Bucureşti este de 3,3 cazuri la mia de locuitori. 

Astfel Capitala intră în rândul localităţilor aflate între 3 și 6 la mia de locuitori, unde certificatul verde este obligatoriu pentru toți cei care merg la restaurante, la cinema, piscină, competiții sportive sau participă la nunți și botezuri. Excepție fac doar copiii cu vârste mai mici de 6 ani. 

Cu certificatul verde la vedere. Aşa vor intra, de astăzi, la nunţi, spectacole, restaurante, cinematografe sau la piscine interioare, toți cei din localităţile unde incidenţa este mai mare de 3 la mie.

Ce prevăd noile norme pentru localităţile cu incidenţă peste 3 la mie

Pe acelaşi subiect

Utilizarea documentului, care poate fi descăract de AICI, a fost aprobată vineri de Guvern.

Astfel, în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

  • vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore
  • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Bucureştiul intră în scenariul roşu, certificatul verde devine obligatoriu. Rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 3,3 cazuri la mia de locuitori

Breaking News

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel