Antena Meniu Search
x

Când începe vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor peste 12 ani în România şi în lume

România continuă în mod accelerat procesul de vaccinare anti-covid-19, iar autorităţile speră ca, în cel mai scurt timp posibil, să înceapă vaccinarea anti-covid-19 şi la copiii din grupa de vârstă 12-15 ani.

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 16:08

Specialiştii, încântaţi de rezultatele testelor efectuate în legătură cu vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor de peste 12 ani
Vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor de peste 12 ani ar putea începe în toamnă - Hepta
  • Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani ar putea începe în toamnă.
  • Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani trebuie aprobată de instituţiile abilitate.

Deocamdată, se vaccinează anti-covid-19 persoanele care au împlinit deja cel puţin 16 ani. S-a reuşit imunizarea a aproape 1,2 milioane de persoane, iar alte peste 900.000 de persoane aşteaptă să se vaccineze cu a doua doză de vaccin anticoronavirus.

La o medie de circa 60.000 de vaccinări pe zi, România are şanse minime să atingă nivelul dorit de imunizare până în toamnă, însă autorităţile caută soluţii pentru a accelera acest proces. O astfel de soluţie o reprezintă vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani.

Rezultatele studiilor privind vaccinarea copiilor peste 12 ani

Reprezentanţii Pfizer/BioNTech au desfăşurat un studiu privind vaccinarea la copiii din grupa de vârstă 12-15 ani, iar rezultatele par să fie dintre cele mai bune, lucru confirmat inclusiv de Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare anti-Covid-19 din România.

Pe acelaşi subiect

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a anunţat şi el că testele de la Pfizer/BioNTech au dat rezultate foarte bune, dar a precizat că, pentru aplicarea acestui vaccin în România, trebuie aşteptată aprobare de la Agenţia Europeană a Medicamentului, lucru care ar putea dura cel puţin două luni.

Urmează ca cei de la Pfizer/BioNTech să efectueze, probabil până la sfârşitul anului, şi un studiu în ceea ce priveşte eventuala vaccinare anticoronavirus a copiilor din grupa de vârstă 6-12 ani. Dacă rezultatele vor fi cel puţin la fel de bune, nu este exclus ca vaccinul Pfizer să fie aplicat şi acestei grupe de vârstă.

O altă companie care îşi testează vaccinul anti-Covid-19 este Johnson&Johnson. Deocamdată, acest vaccin a fost aprobat prin aplicarea unei singure doze la persoanele de peste 18 ani, însă vaccinul va fi testat în Statele Unite ale Americii şi la grupa de vârstă 12-17 ani.

Când începe vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor în România şi în lume

În ciuda rezultatelor foarte bune înregistrate la studiul efectuat, vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani mai are de aşteptat. Pe lângă faptul că este foarte probabil ca specialiştii să mai facă nişte studii, vaccinarea trebuie aprobată de instituţiile abilitate, atât pentru aplicarea în România, cât şi pentru aplicarea în alte ţări din întreaga lume.

Este necesară obţinerea de aprobări atât de la Agenţia Americană pentru Medicamente, cât şi de la Agenţia Europeană, astfel că se estimează ca abia din luna august sau cel mult septembrie să poată fi vaccinaţi anti-Covid-19 copiii din grupa de vârstă 12-15 ani, atât din România, cât şi din întreaga lume. În paralel, există speranţa ca, până la momentul respectiv, să fie vaccinate cât mai multe persoane de peste 16 ani, astfel încât nivelul de infectare să scadă cât mai mult.

Există posibilitatea ca şi vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani să se facă în etape, astfel încât primii vaccinaţi să fie cei care prezintă şi alte probleme de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Când începe vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor peste 12 ani în România şi în lume