Antena Meniu Search
x

Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță au anunțat când va începe vaccinarea copiilor de peste 12 ani

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat miercuri, după anunțul companiei Pfizer despre eficiența vaccinului la copii de 12-15 ani, că înainte să se treacă la imunizarea copiilor va fi așteptată decizia EMA. Valeriu Gheorghiță susține că autorizarea ar putea fi acordată în următoarele două luni.  

de Redactia Observator

la 31.03.2021, 17:08

Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță au anunțat când va începe vaccinarea copiilor de peste 12 ani
- Profimedia

„O veste bună vine de la Pfizer. Avem teste care certifică că vaccinul este atât sigur, cât și eficient pentru copii între 12 și 15 ani. Înainte să se treacă la vaccinarea copiilor în România, vom astepta decizia EMA”, a spus Vlad Voiculescu la finalul ședinței de Guvern.

"Ne așteptăm ca în următoarele două luni atât FDA (agenția americană pentru medicamente), cât și agenția europeană a medicamentului să acorde autorizarea de punere pe piață și pentru această categorie de vârstă și foarte probabil că din al treilea trimestru al acestui an vom putea începe vaccinarea și la această grupă de vârstă, așa încât, iată, vom avea primul vaccin care va putea fi utilizat și la grupa de vârstă de peste 12 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, la Digi24.

Pfizer a anunțat marți că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copii. Serul a demonstrat o eficiență de 100% într-un studiu clinic de fază a treia, făcut pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Vlad Vociuelescu a mai anunțat că Ministerul Sănătății a primit din Fondul de rezervă 242 de milioane de lei pentru achiziția de medicamente necesare Covid-19.

„Avem prelungirea celor 2.000 de posturi care au fost necesare anul trecut pentru direcțiile de sănătate publică și ambulanțe. Este absolut îmbucurător că acești oameni pot rămâne în sistemul de sănătate și pot ajuta mai departe”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță au anunțat când va începe vaccinarea copiilor de peste 12 ani