Antena Meniu Search
x
LIVE

Cum pot scăpa copiii de injecția cu insulină, printr-o alimentație echilibrată

Miercuri, de ziua Mondială a Diabetului, am aflat că riscurile în cazul copiilor sunt atât de ridicate încât şi-ar putea pierde viaţa mai repede. Studiile spun că 3 din 10 copii pot dezvolta diabet de tip 2, dar vestea bună este că cei mici pot scăpa de injecţiile cu insulină printr-o alimentaţie echilibrată.

la 17.11.2018, 11:57
Vezi și

Miercuri, de ziua Mondială a Diabetului, am aflat că riscurile în cazul copiilor sunt atât de ridicate încât şi-ar putea pierde viaţa mai repede. Studiile spun că 3 din 10 copii pot dezvolta diabet de tip 2, dar vestea bună este că cei mici pot scăpa de injecţiile cu insulină printr-o alimentaţie echilibrată. În plus, prin folosirea unui aparat modern lucrurile s-ar simplifica şi mai mult.

Diabetul de tip 1 e cel mai întâlnit la copii. Şi îi face insulinodependenţi. David poartă cu el dozele care-i sunt necesare şi aparatul care-i măsoară glicemia. Boala nu îl împiedică să facă sport sau să ia cursuri de actorie.

Vlad este insulinodependent de patru ani. Lui îi măsoară glicemia în permanenţă un senzor, iar o pompă cu insulină îl scapă de calvarul de a se înţepa de 7-8 ori pe zi.

Andreea Stroe, mama lui Vlad, s-a luptat pentru ca, de acest aparat modern, să beneficieze 3600 de copii şi de adolescenţi. Hotărârea de Guvern s-a dat în urmă cu două luni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Cum pot scăpa copiii de injecția cu insulină, printr-o alimentație echilibrată