Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum pot scăpa copiii de injecția cu insulină, printr-o alimentație echilibrată

Miercuri, de ziua Mondială a Diabetului, am aflat că riscurile în cazul copiilor sunt atât de ridicate încât şi-ar putea pierde viaţa mai repede. Studiile spun că 3 din 10 copii pot dezvolta diabet de tip 2, dar vestea bună este că cei mici pot scăpa de injecţiile cu insulină printr-o alimentaţie echilibrată.

de Redactia Observator

la 17.11.2018 , 11:57

Miercuri, de ziua Mondială a Diabetului, am aflat că riscurile în cazul copiilor sunt atât de ridicate încât şi-ar putea pierde viaţa mai repede. Studiile spun că 3 din 10 copii pot dezvolta diabet de tip 2, dar vestea bună este că cei mici pot scăpa de injecţiile cu insulină printr-o alimentaţie echilibrată. În plus, prin folosirea unui aparat modern lucrurile s-ar simplifica şi mai mult.

Diabetul de tip 1 e cel mai întâlnit la copii. Şi îi face insulinodependenţi. David poartă cu el dozele care-i sunt necesare şi aparatul care-i măsoară glicemia. Boala nu îl împiedică să facă sport sau să ia cursuri de actorie.

Vlad este insulinodependent de patru ani. Lui îi măsoară glicemia în permanenţă un senzor, iar o pompă cu insulină îl scapă de calvarul de a se înţepa de 7-8 ori pe zi.

Vezi și

Andreea Stroe, mama lui Vlad, s-a luptat pentru ca, de acest aparat modern, să beneficieze 3600 de copii şi de adolescenţi. Hotărârea de Guvern s-a dat în urmă cu două luni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sănătate » Cum pot scăpa copiii de injecția cu insulină, printr-o alimentație echilibrată