Descoperire uriaşă în sistemul imunitar, tratament pentru cancer

De Alin Tarnovschi.
Publicat: 26.01.2020, 11:52.
Actualizat: 26.01.2020, 11:52

Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au făcut de curând o descoperire uriaşă în sistemul imunitar pentru lupta împotriva mai multor tipuri de cancer.

Descoperire uriaşă a cercetărilor în lupta împotriva cancerului

Descoperire uriaşă în lupta împotriva mai multor tipuri de cancer

Profimedia Images / Ilustraţie

Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au făcut de curând o descoperire uriaşă în sistemul imunitar pentru lupta împotriva mai multor tipuri de cancer.

Potrivit noii descoperiri, o parte din sistemul nostru imunitar ar putea fi folosită pentru a trata numeroase tipuri de cancer.

Astfel, cercetătorii de la Cardiff University au găsit o metodă pentru a ucide cancerul de prostată, de sân sau de plămâni, cel puţin în testele de laborator.

Citește și:

Testele efectuate, dar şi rezultatele au fost publicate de în Nature Immunology, o revistă ştiinţifică.

Potrivit BBC, noul tratament nu a fost încă testat pe pacienţi, însă cercetătorii au explicat că potenţialul este unul uriaş.

Concret, cercetătorii au descoperit şi denumit o celulă din sistemul nostru imunitar drept 'Celula T'.

Aceasta are pe suprafaţă receptori cu care pot scana organismul la nivel chimic.

Cercetătorii Universităţii Cardiff au folosit o celulă T pentru a găsi şi ucide o gamă largă de celule canceroase, inclusiv pulmonare, de piele, sânge, colon, sân, os, prostată, ovar sau rinichi.

Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit că celula T a distrus celulele canceroase şi a lăsat neatinse ţesuturile sănătoase.

Noul tratament pentru cancer ar putea fi folosit în întreaga lume pentru a combate boala care răpune anual milioane de oameni.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.