Antena Meniu Search
x

OMS anunţă că suntem aproape de finalul pandemiei de COVID-19: "Nu am fost niciodată într-o poziţie mai bună"

Omenirea nu s-a aflat mai niciodată într-o poziţie atât de bună pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19 care a dus la moartea a milioane de persoane începând cu sfârşitul anului 2019, a afirmat miercuri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 15.09.2022, 09:27

Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS
Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS - Profimedia

''Săptămâna trecută, numărul deceselor săptămânale asociate COVID-19 a scăzut la cel mai mic nivel din martie 2020. Nu am mai fost niciodată într-o poziţie mai bună pentru a încheia pandemia'', a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus cu prilejul unei conferinţe de presă. Cu toate acestea, a avertizat: ''Nu am ajuns încă acolo, dar finalul este foarte aproape''.

OMS prevede finalul pandemiei de COVID-19

''Cineva care aleargă la un maraton, nu se opreşte când vede linia de sosire. Aleargă mai repede, cu toate energie care i-a mai rămas. La fel şi noi'', a subliniat directorul OMS. ''Putem vedea cu toţii linia de sosire, suntem pe punctul de a câştiga, dar ar fi cu adevărat cel mai prost moment să ne oprim din alergat'', a insistat el, potrivit Agerpres.

''Dacă nu profităm de oportunitatea asta, riscăm să avem mai multe variante, mai mulţi morţi, mai multe perturbări şi mai multă nesiguranţă'', a avertizat Tedros făcând apel la ''folosirea acestei oportunităţi''.

Pe acelaşi subiect

Coronavirus în lume. Ultimul raport OMS

Potrivit celui mai recent raport epidemiologic publicat de OMS şi consacrat COVID-19, numărul cazurilor a scăzut cu 12% în săptămâna 29 august - 4 septembrie în comparaţie cu săptămâna precedentă ajungând la circa 4,2 milioane de noi infecţii declarate. Numărul infectărilor este fără îndoială mult mai ridicat nu doar întrucât cazurile uşoare nu sunt neapărat declarate, ci şi pentru că numeroase ţări au desfiinţat centrele pentru testare, susţine AFP.

Pe 4 septembrie, OMS a contabilizat peste 600 de milioane de cazuri confirmate oficial - un bilanţ fără îndoială mult mai mic decât realitatea consideră AFP - , la fel ca şi cel al morţilor înregistraţi oficial - 6,4 milioane de persoane decedate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Sanatate » OMS anunţă că suntem aproape de finalul pandemiei de COVID-19: "Nu am fost niciodată într-o poziţie mai bună"