Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Robot pentru chirurgia pediatrică, instalat la Spitalul Grigore Alexandrescu. Micii pacienţi vor fi operaţi de săptămâna viitoare

Copiii internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, care au nevoie de intervenţii chirurgicale, vor putea fi operaţi prin tehnici de ultimă generaţie. Unitatea sanitară are primul robot chirurgical creat special pentru cei mici. Pentru început, medicii de la noi vor opera doi copii în fiecare săptămână, alături de specialişti din Olanda.

de Redactia Observator

la 25.10.2024 , 08:33

Robotul este unul de ultimă generaţie, folosit în marile clinici de pediatrie din lume. "Bațele sunt mobile, pot fi 3-4 brațe, pot fi date imediat pentru a avea acces către pacient repede", arată medicii.

Mai mulţi medici din cadrul spitalului au urmat cursuri de specializare în Olanda, iar timp de câteva luni vor opera alături de specialişti de top de acolo.

"Vom începe intervențiile chirurgicale de săptămâna viitoare, probabil 3-4 pacienți pe săptămână la început. Nu putem să operăm direct cazuri de mare amploare fără experiența necesară pentru a avea rezultate foarte bune. Ne preocupă în primul rând siguranța pacientului, a copilului, nu se va risca nimic", spune Prof. Univ. Dr. Bălănescu Radu, chirurg pediatru.

Vezi și

Robot de ultimă generaţie, la Spitalul "Grigore Alexandrescu"

Robotul este destinat copiilor cu greutatea mai mare de 10 kilograme. "Dezvoltarea de centre de excelență în centre de pediatrie este o necesitate. Costurile acestui tip de robot sunt mai mici decât în chirurgia robotică clasică, pentru că multe dintre echipamente sunt reutilizabile, nu trebuie de fiecare dată cumpărate noi", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

"Chirurgul nu stă cu capul aplecat într-o consola ci e în câmp deschis, sunt avantaje pentru noi", a precizat Prof. Dr. Laura Bălănescu, chirurg pediatru. În plus, recuperarea este mult mai rapidă pentru pacienţi, astfel că scad şi costurile cu spitalizarea. Primii copii vor fi operaţi săptămâna viitoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Sănătate » Robot pentru chirurgia pediatrică, instalat la Spitalul Grigore Alexandrescu. Micii pacienţi vor fi operaţi de săptămâna viitoare