Antena Meniu Search
x

Studiu. Apa trebuie băută când stăm așezați

Să bem apă este, probabil, unul dintre cele mai banale lucruri pe care le facem! Însă, pe lângă faptul că este esenţial să ne hidratăm corespunzător, trebuie să ştim în ce poziţie să o bem. Cercetătorii americani spun că nu trebuie să facem asta în timp ce stăm în picioare.

de Redactia Observator

la 13.05.2019, 17:46

Vezi și

Să bem apă este, probabil, unul dintre cele mai banale lucruri pe care le facem! Însă, pe lângă faptul că este esenţial să ne hidratăm corespunzător, trebuie să ştim în ce poziţie să o bem. Cercetătorii americani spun că nu trebuie să facem asta în timp ce stăm în picioare. În caz contrar, ne facem mai mult rău decât bine.

Este sfatul pe care îl primim din ce în ce mai des. Însă, nimeni nu menţionează un cuvânt despre modul în care trebuie să ne hidratăm. Cercetătorii americani sunt de părere că atunci suntem însetaţi nu trebuie sub nicio formă să bem o cantitate uriaşă de apă dintr-o înghiţitură în timp ce stăm în picioare. Astfel, forţa uriaşă cu care ajunge apa în stomac ne poate afecta sistemul digestiv sau ne poate face să ne înecăm.

Băutul apei din picioare şi rinichii, care nu vor mai filtra substanţele din organism la fel de eficient. Astfel apar şi problemele la sistemul urinar, iar acest lucru poate duce la infecţii ale tractului urinar. În plus, potrivit medicinei ayurvedice, dacă bem apă atunci când stăm în picioare, aciditatea din organism nu va fi diminuată şi nici setea nu ne va trece prea uşor.

În consecinţă, oamenii de ştiinţă insistă să bem apă numai când suntem aşezaţi, astfel încât să avem organismul relaxat. Cercetătorii susţin că este singurul mod prin care corpul nostru se va hidrata în mod corespunzător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sanatate » Studiu. Apa trebuie băută când stăm așezați