Antena Meniu Search
x

Un milion de decese Covid-19, în toată lumea. Experții OMS trag un semnal de alarmă

În 9 luni, coronavirusul a ucis aproape 1 milion de oameni, iar experţii medicali avertizează că bilanţul negru s-ar putea dubla. Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere statelor să nu zgârcească cu restricţiile şi să aplice cât mai multe măsuri de protecţie concomitent.

de Redactia Observator

la 26.09.2020, 12:13

Vezi și

Dr. Michael Ryan, OMS: Un milion este un număr groaznic. Dacă nu acţionăm Ne vom uita la acest bilanţ şi vom avea, din nefericire, un număr mult mai mare.

Viitorul sumbru prevăzut de Organizaţia Mondială a Sănătţii poate fi evitat. OMS vrea ca numărul de teste făcute să crească, mai multe regiuni să reintre în izolare, iar purtarea măştilor şi distanţarea socială să fie respectate acolo unde situaţia o cere.

Un stadiu important al procesului este dezvoltarea şi distribuirea unui vaccin. Până la autorizarea unui leac la nivel global, mai sunt însă multe hopuri de trecut. În următoarea perioadă, reîncepe sezonul de gripă, iar numărul de vaccinuri este limitat.

Dr Ann Moen, WHO Chief, Influenza Preparedness and Response: Dintre cele cinci grupuri de risc, angajaţii din sectorul sanitar şi adulţii în vârstă sunt prioritatea numărul 1 când vine vorba de administrarea vaccinului antigripal în perioada pandemiei.

De altfel, în Marea Britanie, autorităţile avertizează că numărul deceselor provocate de carantină va fi mult mai mare ca cel produs de virus. Estimările arată că 75 de mii de britanici ar putea muri din cauza haosului din spitale şi centrele de îngrijire şi întrucât mai multe operaţii sunt anulate şi boli fatale nu sunt diagnosticate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Un milion de decese Covid-19, în toată lumea. Experții OMS trag un semnal de alarmă