Antena Meniu Search
x

1 Mai pe pandemie, cu grătare încinse acasă

Cine vrea să încingă grătarul la iarbă verde, astăzi, riscă să fie luat pe sus de jandarmi sau poliţişti. Autorităţile au anunţat că vor păzi cu stricteţe locurile de picnic pentru a se asigura că toată lumea respectă regulile de distanţare socială.

de Redactia Observator

la 01.05.2020, 11:18

Vezi și
  • Pandemia a schimbat atmosfera de sărbătoare.
  • Proprietarii carmangeriilor au avut oferte de 1 Mai.

Aşa că tradiţionalii mititei mai pot fi gătiţi de 1 Mai doar acasă, ori în curte. Cine nu vrea să îşi umple bucătăria de fum poate comanda mititeii şi de la restaurant.

Linişte şi mese goale, cât vezi cu ochii. Se mai aude doar susurul apei în această zonă de picnic din Braşov. Pandemia a schimbat atmosfera de sărbătoare. Forfota din anii trecuţi a rămas acum o amintire pentru cei care preferau să petreacă la iarbă verde.

Cel mai mare loc amenajat pentru picnic din Brasov se afla in apropierea lacului Noa. Inainte de pandemie, ca sa prinzi un loc la masa, trebuia sa ajungi cel tarziu la ora 7 dimineata. Acum, pe gratare nu mai sfaraie nici micii, nici carnea si nici muzica nu mai canta.

Vor patrula însă poliţiştii şi jandarmii, ca să se asigure că nimeni nu dă iama în zonă.

Nadia Olaru – purtător de cuvânt IPJ Braşov: Anul acesta, ziua internaţională a Muncii sau 1 Mai va trebui sărbătorită prin respectarea prevederilor legale adoptate prin ordonanţele militare în vigoare. Nerespectarea acestora atrage răspunderea contravenţională sau penală, după caz.

Dacă, în anii trecuţi, principalele probleme de 1 mai erau generate de traficul infernal şi de şoferii care urcau băuţi la volan, de această dată, poliţiştii ne atrag atenţia, în special, să păstrăm distanţa socială şi să evităm locurile aglomerate.

Aşa că, anul acesta, micii vor sfârâi doar pe grătarele de acasă. Carmangeriile s-au adaptat vremurilor, iar comenzile s-au făcut la telefon.

Proprietarii carmangeriilor au avut ofertă bogată pentru masa de 1 Mai. Mititei tradiţionali, din porc şi vită, dar şi din carne de vânat. Gata făcuţi sau de făcut acasă. O caserolă cu mici, de un kilogram, s-a vândut cu 30 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 1 Mai pe pandemie, cu grătare încinse acasă