Galerie foto

49 de grenade ofensive, găsite pe malul unui râu din Harghita. Reprezentau un real pericol

De Monica Palade.
Publicat: 03.02.2021, 22:22.
Actualizat: 03.02.2021, 22:23

49 de grenade ofensive au fost găsite pe malul unui râu din localitatea Vlăhița, judeţul Harghita. Elementele de muniţie reprezentau un adevărat pericol, pentru că au rămas neexplodate.

49 de grenade ofensive, găsite pe malul unui râu din Harghita. Reprezentau un real pericol

ISU Harghita

O persoană le-a găsit accidental şi nu a stat mult pe gânduri, sunând imediat la 112.

În scurt timp, echipa pirotehnică din cadrul ISU Harghita a venit la faţa locului şi a ridicat muniţia. Cel mai probabil aceasta era din Primul Război Mondial.

Ca să fie siguri că a rămas vreo grenadă nedescoperită, angajații ISU au exploatat terenul şi cu detectorul de metale.

Un real pericol

"În această seară, echipa pirotehnică din cadrul ISU Harghita a executat prima misiune din acest an, în localitatea Vlăhița, unde au fost descoperite, pe malul unui râu, 49 de grenade ofensive. Muniția a fost ridicată și transportată, în condiții de siguranță, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare.

Elementele de muniție rămase neexplodate au fost descoperite accidental, de către o persoană care a dat dovadă de foarte multă responsabilitate și care, realizând pericolul la care se expune, a anunțat imediat la numărul unic de urgenţă 112. Grenadele prezentau un real pericol, având în vedere faptul că erau intacte, provenind, cel mai probabil, din Primul Război Mondial", se arată în comunicatul ISU Harghita.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.