Antena Meniu Search
x

Număr record de turişti la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai

Timp de patru zile, românii au mâncat, au băut, s-au distrat şi au cheltuit bani. La mare, la munte, dar şi în pensiunile rustice din Bucovina şi Maramureş. Au fost aproape 100 de mii cei care nu au stat acasă de 1 mai, potrivit datelor primite de la hotelieri.

Vezi și

Timp de patru zile, românii au mâncat, au băut, s-au distrat şi au cheltuit bani. La mare, la munte, dar şi în pensiunile rustice din Bucovina şi Maramureş. Au fost aproape 100 de mii cei care nu au stat acasă de 1 mai, potrivit datelor primite de la hotelieri.

Tinerii au plecat spre casele lor după cinci zile grele, cu puţin somn şi multă agitaţie. Şi-au luat la revedere de la mare, dar fac deja planuri pentru următoarea aventură. Se vor întoarce, la vară. Ca să aibă timp să-şi refacă bugetele. A curs cu băuturi scumpe, în staţiunile de la mare, aşa că încasările patronilor au fost pe măsură. 

Aşteptările şi estimările hotelierilor au fost cu mult depăşite. Gândiţi-vă că au fost aproape 70.000 de turişti pe litoralul românesc în weekendul de 1 mai, potrivit Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România. 40.000 dintre ei, adică mai bine de jumătate, au ales Mamaia. Centrul distraţiei, cu cele mai multe hoteluri deschise, cele mai multe cluburi şi un festival de muzică electronică. 

20.000 au ales Vama Veche, restul de 10.000, celelalte staţiuni. Încasările sunt aşadar uriaşe, 20 de milioane de euro la un prim bilanţ. În medie, fiecare turist a cheltuit între 250 şi 300 de euro, pe cazare masă şi distracţie. 

Pe acelaşi subiect

Pe lângă românii noştri, cluburile şi festivalurile au atras şi străini. Petrecerile de pe plajă i-au atras pe tinerii nonconformişti, chiar dacă vremea nu a fost tocmai bună. 

La munte, petrecerile au fost mai puţine, la fel şi turiştii. 20.000 de români au ales să se bucure de liniştea din staţiunile montane, potrivit datelor strânse de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc. Turiştii au lăsat la plecare aproape 3 milioane de euro. Fiecare a cheltuit, în medie, puţin peste 100 de euro. 

Majoritatea turiştilor a optat pentru un sejur de 3 zile, într-un hotel sau pensiune de 4 stele. Cea mai căutată staţiune pentru minivacanţa de 1 Mai a fost Sinaia, cu un grad de ocupare ce a ajuns la 90%. Numai aici s-au înregistrat în jur de 10.000 de turişti. Aproximativ 6.000 de români au ales staţiunea Buşteni, iar 4.000 au petrecut în Azuga. 

Şi zonele rurale din Bucovina şi Maramureş au atras 40 de mii de turişti. Staţiunile balneare - 15.000. Iar Delta Dunării - 1.000 de persoane. De asemenea, câteva mii de români au mers în Bulgaria, unde hotelurile au făcut reduceri mari pentru  sejururile de minimum 3 nopţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Număr record de turişti la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai