Antena Meniu Search
x

80 de oameni, salvați doar cu elicopterul. Operațiunile dintre nămeți continuă

Au trecut codurile şi s-a oprit viscolul, dar jumătate de Românie a rămas îngropată în zăpadă. Sunt încă localităţi întregi izolate şi oameni care de aproape o săptămână suferă blocaţi în case, cu zăpada până la acoperiş. De 4 zile pentru cei bolnavi salvarea vine cu elicopterul.

Vezi și

Când iarna grea a făcut legea pe pământ, salvarea a venit din cer. O mamă răsuflă în sfârşit uşurată după ce bebeluşul ei a ajuns în mâna medicilor. Cu un zâmbet, copilul pare că le mulţumeşte salvatorilor.

În drum spre spital, elicopterul mai face o oprire. O bătrână bolnavă are nevoie de ajutor. A stat zile întregi în casa blocată de troiene de peste 5 metri. Iar drumurile sunt şi acum blocate pentru ambulanţă.

Cu elicopterul vin şi ajutoarele. Hrană şi apă. Pentru cei care de zile întregi îşi drămuiesc mâncarea şi au topit zăpadă ca să-şi astâmpere setea.

Peste 6 mii de poliţişti, pompieri şi jandarmi au fost mobilizaţi în timpul stării de alertă în judeţele unde a fost cod roşu de viscol. Fiecare misiune a fost la limita dintre viaţă şi moarte.

Înarmaţi cu lopeţi au căutat sub munţii de zăpadă, după cei lipsiţi de ajutor, care nu mai sperau la salvare.

Iar prognozele meteorologilor arată că iarna abia a început!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » 80 de oameni, salvați doar cu elicopterul. Operațiunile dintre nămeți continuă