Antena Meniu Search
x

Problemele de sanatate ale romanilor sunt reprezentate de bolile netransmisibile

Ne imbolnavim pentru ca mancam prost. O dovedesc negru pe alb cele mai recente date ale Ministerului Sanatatii. 80 la suta dintre problemele de sanatate ale romanilor sunt reprezentate de bolile netransmisibile

Vezi și

Nu mancam sanatos, nu ne miscam, bem si fumam, iar din cauza asta ne imbolnavim de boli din ce in ce mai serioase. Vorbim despre cele cardiovasculare, diabetul zaharat tip II, bolile cerebrovasculare si anumite tipuri de cancer.

Mai bine de jumatate dintre romani au ceea ce medicii numesc o alimentatie dezechilibrata care favorizeaza aparitia acestor boli. Iar "pacatele" sunt multe. Peste 60 la suta dintre noi consumam sare in exces, de exemplu, iar sarea favorizeaza bolile cardiovasculare. Aproape o treime dintre noi manancam grasimi saturate si carne rosie peste cantitatea zilnica recomandata.

Acesta este motivul pentru care nu ne mai poate surprinde nici faptul ca Romania inregistreaza cea mai scazuta speranta de viata la nastere din toate statele Uniunii Europene, potrivit unui studiu facut de o organizatie internationala. Romancele traiesc in medie putin peste 77 de ani, iar barbatii aproape 70, fata de Franta, de exemplu, unde speranta de viata la nastere pentru femei este de 85 ani sau Suedia, unde barbatii traiesc in medie 80 de ani. Dincolo de cifre si statistici, o stim cu totii, sanatatea noastra depinde si de noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Problemele de sanatate ale romanilor sunt reprezentate de bolile netransmisibile