Antena Meniu Search
x

Video A început recensământul maşinilor din România. Autoturismele vor fi numărate cu ajutorul unor senzori

A început recensământul traficului auto, pe şoselele naţionale. Administratorii de drumuri vor să afle câte vehicule circulă, în diverse perioade ale anului, pe soşele. Statisticile obţinute se folosesc în toate proiectele de infrastructură, pentru extinderea șoselelor existente sau construirea altora noi. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.04.2022, 17:45

Vezi și

Fiecare maşină este numărată fie automat, cu ajutorul senzorilor, fie manual, de către angajaţi din 60 de posturi de monitorizare. În Brașov, unul din cele mai importante noduri rutiere din România, numărătoarea a început deja. Șase rute majore de trafic, intens circulate, se întâlnesc aici. 

Alexandru Bratu, coordonator recensământ DRDP Brașov:  Datele sunt înregistrate sub forma continuă, de contorii de trafic, ai căror senzori sunt implementați în partea carosabilă. DRDP Brașov a și dezvoltat o aplicație proprie, prin care poate vizualiza, descărca și gestiona datele.

Maşinile românilor vor fi numărate

Cei 66 de senzori folosiţi în recensământul traficului sunt, de fapt, nişte instalaţii care folosesc fire subterane şi care înregistrează fiecare trecere a unui vehicul, de la autoturisme, la camioanele de mare tonaj. În teren, sunt însă și echipe formate din angajați ai Direcţiei de Drumuri şi Poduri, care notează într-un tabel toate vehiclulele care trec prin punctele de monitorizare. Locurile sunt foarte atent alese, pentru ca rezultatele să fie cât mai corecte.

Elekes Robert, purtător de cuvânt DRDP Brașov: Zone în care trec foarte multe maşini, tronsoane relevante din acest punct de vedere, în apropiere de diferite zone turistice, pe intrări, ieşiri de pe autostrăzi, astfel încât să surprindem toate componentele traficului.

Recensământul traficului se face în toată țara, o dată la cinci ani. E baza oricărui studiu de investiție, pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație pe drumurile naționale și autostrăzile din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » A început recensământul maşinilor din România. Autoturismele vor fi numărate cu ajutorul unor senzori