Antena Meniu Search
x

Ieșirea din starea de urgență, marcată de accidente groaznice de circulație

Relaxarea a venit la pachet cu accidentele rutiere. În doar 24 de ore, două familii au fost spulberate din cauza vitezei. În Craiova, un copil de doar şapte ani, mama lui şi străbunicul au murit într-un taxi. Iar în Argeş, o tânără însărcinată şi soţul ei nu au mai putut fi salvaţi. 

de Redactia Observator

la 18.05.2020, 22:49

Vezi și
  • Patru persoane au murit într-un accident produs la Craiova.
  • Un accident mortal s-a produs și în Argeș.

La trei zile de la ridicarea stării de urgenţă, camerele de supraveghere din Craiova surprind un impact fatal pe şosea. 

Înainte cu doar câteva secunde, nimic nu prevestea tragedia.

La un semn de cedează trecerea, taxiul opreşte şi acordă prioritate. Şoferul aşteaptă să treacă două maşini. Apoi, înaintează încet. Într-o fracţiune de secundă, un bolid îl izbeşte în plin. 

O familie întreagă era în taxi. Şi nimeni nu a supravieţuit. Șoferul şi o femeie de 39 de ani au murit pe loc. Copilul ei în vârstă de 7 ani şi străbunicul, un bătrân de 84 de ani, au fost duşi în stare gravă la spital. Dar medicii nu au mai putut să-i salveze. La spital a ajuns şi şoferul bolidului. Bărbatul este în stare stabilă. 

Impactul a fost atât de puternic încât maşina de taxi a fost proiectată la o distanţă de câţiva zeci de metri. O tragedie care putea fi evitată, dacă intersecţia ar fi semaforizată şi dacă în zonă ar exista limitatoare de viteză. 

Viteza a fost fatală şi pentru doi tineri din Argeş, soţ şi soţie. Tânăra de 22 de ani, însărcinată, şi soţul ei au murit în drum spre serviciu. Erau la doar câţiva kilometri de casă când bărbatul a pierdut controlul maşinii. 

Florin Popa, IPJ Argeş: Autoturismul, care se deplasa dinspre Râmnicu Vâlcea spre Piteşti, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de carosabil umed, în curbă, ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu o autoutilitară care se deplasa din sens opus.

Din impactul puternic, maşina a fost aruncată într-un pod de beton. În încercarea de a evita un carambol, un al treilea şofer a intrat cu autoturismul într-un podeţ. 

Marea relaxare i-a făcut pe unii să apese prea tare pedala de acceleraţie. În doar 24 de ore, opt şoferi au rămas fără permise de conducere, după ce au fost prinşi în timp ce goneau cu peste 200 de kilometri pe oră pe autostrăzi. Poliţiştii i-au şi sancţionat cu amenzi de până la 2.900 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ieșirea din starea de urgență, marcată de accidente groaznice de circulație