Antena Meniu Search
x

Adrenalina si traditie pe partia din Borsa

In Borsa, in Maramures sunt partii pentru toate categoriile de schiori, una de mare dificultate, ce masoara aproape trei kilometri, cu nocturna si telescaun. Mai sunt trei partii de nivel mediu si una pentru incepatori. In total, domeniul schiabil cuprinde aproape sase kilometri de partie.

Vezi și

Cred ca, aici, gasiti o combinatie ca nicaieri altundeva. Pe de o parte, adrenalina provocata de sport si pe de alta parte traditiile si folclorul din zona. Altfel spus … va treziti dis-de-dimineata cu miros de gogosi cu smantana si lapte proaspat, apoi la amiaza sau seara serviti o palinca ce va alunga frigul din oase si oboseala de pe pleoape.

La Borsa, schiul se practica demult…adica de prin secolul a XIX-lea, adica de vreo 200 de ani. Domeniul schiabil incepe de pe la 1.200-1.500 de metri, in functie de dificultatea partiei si diferenta de nivel. Poate ceva foarte important de mentionat este o saritoare unica in toata Europa, un deal de vreo 50 de metri ce este perfect pentru a da mai multa savoare, daca mai era nevoie, acestui loc. Nu este o zona doar pentru schiori, desi in aceasta perioada, este cel mai indicat lucru, dar daca nu aveti ce face sau drumul va poarta spre Borsa prin Pasul Prislop, atunci faceti o oprire in Ciocanesti.

Daca veniti dinspre Tihuta, atunci sunt multe biserici de lemn ce merita vazute. Drumul dinspre Baia Mare va poarta pe la Sighet, apoi pe la Cimitirul Vesel… deci un sejur aici este bun pentru atat pentru spirit cat si pentru fizic si psihic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Adrenalina si traditie pe partia din Borsa