Antena Meniu Search
x

Alerta in farmaciile naturiste! O planta cancerigena e vanduta la vedere pe post de tratament pentru cancer!

Leacurile babesti sunt la mare cautare! Numai ca, mai nou, studii serioase demonstreaza ca unele dintre tratamentele naturiste vin la pachet cu probleme grave. Marul Lupului este cel mai recent exemplu. De zeci de ani, se stie ca trateaza cancerul, acum aflam ca, de fapt, il provoaca

Vezi și

O planta cunoscuta drept cel mai puternic tratament impotriva cancerului si a hepatitei. Dar, surpriza, poate face mai mult rau decat bine. Marul lupului sau "buruiana atomica", asa cum o e cunoscuta in popor, nu este considerata o planta toxica de azi, de ieri. Substanta pe care o contine, numita acid aristolohic, face probleme de ani de zile.

"Este o chestiune globala din punct de vedere al lezarii renale. Deci, acest acid aristolochic induce o fibroza, nefropatie, o boala renala interstitiala, pe acest fond apare si cancerul cailor urinare", a declarat seful catredere de toxicologie, Bucuresti.

Marul lupului i-a bulversat si pe farmacisti. Unii dintre ei, recunosc cinstit: planta este toxica, dar te asigura ca nu-ti poate face decat bine, altii, mai cu grija pentru romanii care le intra in magazine spun clar, produsele nu ar trebui sa se afle pe rafturi. "Speri ca-ti face bine, nu stiu unde si cum, dar in schimb faci un cancer renal, nu e chiar asa de simplu", a adaugat specialistul.

Toxica, dar foarte cautata. Cam asa e cu planta cunoscuta de romani ca tratament impotriva psoriazisului, de exemplu.

Americanii au fost cei care au distrus mitul plantei facatoare de minuni. Asa, au reusit in sfarsit sa descopere cine se facea vinovat de o boala a ridinichilor prezenta in toata zona balcanica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Alerta in farmaciile naturiste! O planta cancerigena e vanduta la vedere pe post de tratament pentru cancer!