Antena Meniu Search
x

Alunecare de teren în Dâmboviţa! Iată PAGUBELE

Un deal s-a surpat şi a blocat albia unui pârâu, în localitatea Vişineşti din Dâmboviţa. Pământul s-a dislocat pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi

 Un deal s-a surpat şi a blocat albia unui pârâu, în localitatea Vişineşti din Dâmboviţa. Pământul s-a dislocat pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi

În condiţiile în care de miercuri după-amiază se anunţă ploi torenţiale, autorităţile locale se tem că alunecarea pământului ar putea continua, iar torentele de pe versant ar putea aduce pământ şi resturi vegetale care pot bloca din nou albia pârâului. "Urmează ploi abundente din nou şi este posibil ca de pe deal să fie aduse crengi, resturi vegetale sau bolovani de apele care se vor scurge. Pe moment, situaţia este sub control, dar oamenii de acolo sunt în alertă", a afirmat prefectul judeţului Dâmboviţa, citat de Mediafax.

În zonă au fost duşi saci cu nisip pentru a stopa o eventuală revărsare a apelor pârâului în cazul în care albia ar fi din nou blocată. Opt localităţi din judeţul Dâmboviţa sunt afectate de alunecări de teren în urma ploilor torenţiale din această primăvară.

Judeţul Dâmboviţa se află sub avertizare cod portocaliu de miercuri, la ora 16.00, până joi, la ora 02.00. Meteorologii au anunţat ploi torenţiale, descărcări electrice, vânt puternic şi căderi de grindină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Alunecare de teren în Dâmboviţa! Iată PAGUBELE