Antena Meniu Search
x

Am avut un sezon estival spectaculos pe Litoral, dar acum ne luptăm cu munţii de gunoaie rămaşi în urmă, după valul de turişti

Pe plaje, sunt deşeuri cât vezi cu ochii. Ecologiştii au găsit şi ce nu se gândeau: de la pahare şi scaune până la.lenjerie intimă îngropată în nisip

Vezi și

Pe plaje, sunt deşeuri cât vezi cu ochii. Ecologiştii au găsit şi ce nu se gândeau: de la pahare şi scaune până la.lenjerie intimă îngropată în nisip. Sunt tone de resturi, iar unele ajung în apă. Aşa că nu-i de mirare că avem cea mai poluată mare din Europa.

De la lux şi opulenţă la mizerie şi ruine. La o lună de la finalul sezonului estival, Litoralul românesc arată sufocat de gunoaie. Pe plaje, găseşti tot ce nu ţi-ai putea imagina. 

Mihaela Cândea , manager ONG Mare Nostrum: "De fiecare dată rămânem surprinşi. Mereu tipuri noi de deşeuri, mereu ce nu ne-am aşteptat să existe pe plajă. Au rămas pahare, resturi alimentare. Am găsit chiar şi o bucată de lenjerie intimă."

Sunt urmele unei veri nebune, care i-a şocat până şi pe ecologişti. Iar de la an la an, e tot mai rău. Până acum, peste 50 de tone de deşeuri au adunat voluntarii.

La noi, educaţia ecolgoică este încă o necunoscută. Avem cea mai poluată mare din Europa şi totul se întoarce împotriva noastră. 

80 la sută dintre deşeurile lăsate pe Litoral sunt din plastic. Experţii avertizează că, până în anul 2050, mările şi oceanele vor conţine mai mult plastic decât peşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Am avut un sezon estival spectaculos pe Litoral, dar acum ne luptăm cu munţii de gunoaie rămaşi în urmă, după valul de turişti