Antena Meniu Search
x

De astăzi, amenzi mai mari pentru cine nu respectă ordonanțele militare și restricțiile stării de urgență

De astăzi se dau amenzi mai mari pentru cine nu respectă ordonanțele militare și restricțiile stării de urgență. Ordonanța de urgență a intrat în vigoare vineri, la ora 00:00.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 03.04.2020, 09:49

Coronavirus în România
De astăzi, amenzi mai mari pentru cine nu respectă ordonanțele militare și restricțiile stării de urgență - hepta
  • Amenda minimă pentru persoane fizice a crescut la 2.000 de lei.
  • Pot fi confiscate bunuri.

De astăzi se dau amenzi mai mari pentru cine nu respectă ordonanțele militare și restricțiile stării de urgență. Ordonanța de urgență a intrat în vigoare vineri, la ora 00:00.

Ordonanţa de urgenţă care majorează amenzile pentru cei care nu respectă regimului stării de urgenţă a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial al României, a informat Grupul de Comunicare Strategică. Ea a intrat în vigoare vineri, la ora 00:00 și în afară de amenzi are și alte pedepse complementare.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut şi au ajuns la minim 2.000 lei şi maxim 20.000 lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât erau până acum. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei.

Pentru cei care nu respectă prevederile legale au fost prevăzute şi alte sancţiuni: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activităţii, desfiinţarea unor lucrări, refacerea unor amenajări. Măsurile complementare de sancţiune vor fi aplicate în funcţie de natura şi gravitatea faptei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » De astăzi, amenzi mai mari pentru cine nu respectă ordonanțele militare și restricțiile stării de urgență