Video

O hunedoreancă oferă animale de împrumut pentru familiile care îşi doresc experienţe inedite

De Redactia Observator.
Publicat: 01.04.2021, 16:59.
Actualizat: 01.04.2021, 17:14

Iepuraşi de împrumut pentru copiii care doresc să aibă de Paşte un animal simpatic alături. La asta s-a gândit o femeie din Hunedoara. Pentru că cei mici nu mai pot vizita parcul de animale pe care îl are, din motive ce ţin de pandemie, hunedoreanca le dă cu împrumut celor care vor să le îngrijească pentru câteva zile.

Silvia Olari are zeci de păsări şi animale în gospodăria din Simeria. Când timpul e favorabil, iar regulile sanitare permit, copiii le pot vedea în parcul de joacă deschis langă Deva. Indiferent că sunt specii autohtone sau exotice, femeia le răsfaţă pe fiecare.

Animale de împrumut, o lecţie de responsabilitate pentru copii

Cum totul e închis acum, Silvia s-a gândit la o soluţie pentru copiii de acasă. Aşa că le împrumută animelele preferate.

Silvia Olari: Prefer să le dau copiilor să se joace, le dau cu cuşcă, cu mâncare, cu tot ce e necesar.

Alexia a îngrijit până acum un iepuraş şi, de câteva zile, i-a cerut Silviei doi pui de găină.

Alexia: Îmi plac foarte mult animalele şi o ştiu pe Silvia demult şi n-am vrut să-i cumpăr că nu aveam ce să fac cu ei.

Împrumutul animalelor mai rezolvă o problemă. Cea a abandonului. Vestea ca există un loc de unde poţi imprumuta diverse exmplare de pui de găină, iepuraşi sau porcuşori de Guineea s-a răspândit repede.

Silvia: Împrumut, nu le chiar închiriez, că nu iau bani pe ele. Împrumut. Iepuraşi şi puişori avem acum.

Cumpărător: Şi în ce condiţii?

Silvia: Păi eu vi le dau cu cuşcă, cu mâncărica lor, şi singura condiţie este să aveţi grijă de ei şi în două-trei zile să mi-i aduceţi înapoi.

Pentru animale imprumutate femeia nu cere bani niciodată. Cei care vor să ajute însă, le pot cumpăra hrană celor din parc.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.