Antena Meniu Search
x

Anunţ pentru românii care merg în vacanţă cu maşina în Grecia! Puteţi rămâne fără autoturism, dacă încălcaţi legea pe şosea

Atenţie dacă mergeţi cu maşina în vacanţă în Grecia, ţară care are, de astăzi, cea mai aspră legislaţie rutieră. Pentru aproape orice tip de contravenţie pe şosea puteţi rămâne fără permis sau fără maşină

Vezi și

Atenţie dacă mergeţi cu maşina în vacanţă în Grecia, ţară care are, de astăzi, cea mai aspră legislaţie rutieră. Pentru aproape orice tip de contravenţie pe şosea puteţi rămâne fără permis sau fără maşină. Iar amenzile ajung chiar şi până la 2.000 de euro.

În fiecare an, sute de mii de români merg în vacanţă în Grecia. Mare atenţie dacă vă pregătiţi pentru o astfel de plimbare. 

Spre exemplu, folosirea telefonului, nepurtarea centurii de siguranţă pe toate locurile din maşină sau trecerea pe culoarea roşie a semaforului, se sancţionează cu suspendarea permisului pentru 60 de zile.

Depăşirea vitezei legale cu 30 de kilometri pe oră, staţionarea ilegală sau aruncarea gunoiului pe geam, duc, în plus, şi la ridicarea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor.

Consumul de alcool la volan duce la cele mai drastice sancţiuni. În funcţie de alcoolemie, un şofer băut poate sta în închisoare până la şase luni. Iar amenda ajunge la 2000 de euro. 

Un ajutor de nădejde pentru orice călătorie este o aplicaţie creată la nivelul Uniunii Europene cu toate statele membre. Se numeşte Going Abroad. 

Cristian Andrieş, comisar şef la Direcţia Rutieră: "Vom putea afla informaţii cu privire la viteza de deplasare permisă, limitele de alcoolemie, obligativităţi în ceea ce priveşte portul centurii de siguranţă sau alte asemenea. Acesta este ecranul de start, vom intra, iar apoi vom putea alege fie ţara, fie topicul de care avem nevoie."

Amenzi mari au pregătit şi autorităţile din Spania. Dacă plănuiţi o vacanţă în Palma de Mallorca, aveţi grijă să puneţi în bagaj suficiente haine. Din această vară, plaja topless ar putea fi amendată cu până la trei mii de euro. Decizia vine după ce localnicii s-au plâns de comportamentului turiştilor. 

Cristian Andrieş, comisar şef la Direcţia Rutieră: "Recomandăm tuturor participanţilor la trafic, în special conducătorilor auto, să se intereseze pe site-ul MAE cu privire la condiţiile de călătorie, respectiv legislaţia rutieră aplicabilă pe teritoriul fiecărui stat pentru că aceasta diferă de la un stat la altul."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Anunţ pentru românii care merg în vacanţă cu maşina în Grecia! Puteţi rămâne fără autoturism, dacă încălcaţi legea pe şosea