Antena Meniu Search
x

Apa de gură creşte tensiunea şi chiar riscul de infarct

Teoretic ne fac viaţa mai uşoară şi ne protejează de boli. Practic, ne pot păcăli, uneori.Vorbim despre invenţiile vieţii moderne, cum e apa de gură, de exemplu.

Vezi și

Puţini ştiu că multe dintre produsele de pe piaţă conţin o substanţă atât de eficientă împotriva bacteriilor, încât le omoară şi pe cele bune. Folosită îndelung, creşte tensiunea şi chiar riscul de infarct. 

Când întrebaţi ce conţine produsul, farmacistul enumeră ingredientele, dar îl lasă la o parte pe cel mai periculos. Clorhexidina. O substanţă antibacteriană care se găseşte în multe astfel de soluţii. Şi care e extrem de eficientă. Într-atât, încât omoară chiar şi bacteriile bune din gură.

Apa de gură cu clorhexidină, dacă o folosim în concentraţie mare, mai mult de 30 de secunde poate da chiar efecte cancerigene.

Omoară şi bacteriile care ajută vasele de sânge să se dilate. Iar în acest fel creşte tensiunea arterială şi riscul de infarct sau accident vascular cerebral. Medicii spun că apa de gură care conţine această substanţă trebuie folosită numai pe timpul tratamentului. E o indicaţie simplă şi eficientă de care puţini ţin cont.

Studiile au arătat că dacă după ce ne spălăm pe mâini, ne ştergem cu şerveţele de hârtie, atunci reducem nivelul bacteriilor la jumătate. În schimb, dacă folosim uscătorul, atunci nivelul bacteriilor de pe mâini creşte aproape de trei ori.

Bacteriile trăiesc în mediul cald şi umed din uscătoare şi sunt transportate de jetul de aer direct pe mâini. Din fericire, spun specialiştii, vorbim despre bacterii cărora sistemul imunitar le poate face faţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Apa de gură creşte tensiunea şi chiar riscul de infarct