Antena Meniu Search
x

Aproape UN MILION de oameni au protestat la Barcelona împotriva INDEPENDENŢEI Cataluniei faţă de Spania

Aproape un milion de oameni au ieşit în stradă la Barcelona pentru a manifesta împotriva independenţei Cataluniei.

Scriitorul Mario Vargas Llosa a afirmat, într-un discurs rostit duminică în faţa a peste 950.000 de persoane strânse la Barcelona pentru a manifesta pentru unitatea Spaniei, că nicio “conspiraţie separatistă” nu va distruge democraţia spaniolă.

“Democraţia spaniolă este aici pentru a rămâne şi nicio conspiraţie separatist nu o va distruge”, a spus Llosa, după ce i-a adus un omagiu Barcelonei, “capital spaniolă a culturii”.

Scriitorul în vârstă de 81 de ani, laureat al premiului Nobel pentru literatură, a precizat că pasiunea poate fi periculoasă când este motivată de fanatism şi rasism. “Cea mai rea dintre toate este pasiunea naţionalistă”, a adăugat el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vargas Llosa a mai afirmat că nu va permite distrugerea a ceea ce s-a construit în 500 de ani de istorie. “Credem în coexistenţă, în libertate şi le vom demonstra acestor separatişti că Spania este o ţară modernă, care nu va ceda în faţa unei conspiraţii separatist care vrea să o transforme într-o ţară din lumea a treia. Trăiască libertatea, visca Cataluna. Viva la libertad, visca Cataluña, viva España”.

Aproape un milion de persoane au manifestat la Barcelona pentru unitatea Spaniei şi împotriva referendumului din Catalonia, demonstraţia fiind organizată de Societatea Civilă Catalană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Aproape UN MILION de oameni au protestat la Barcelona împotriva INDEPENDENŢEI Cataluniei faţă de Spania