Antena Meniu Search
x

Asigurări de sănătate de vacanţă

Crema de plajă, costumul de baie, ochelarii de soare, cardurile şi asigurarea de călătorie. Aşa arată pachetul ideal pentru o vacanţă în străinătate.

Vezi și

Crema de plajă, costumul de baie, ochelarii de soare, cardurile şi asigurarea de călătorie. Aşa arată pachetul ideal pentru o vacanţă în străinătate.

Puţini români ştiu că o astfel de asigurare i-ar putea scăpa de cheltuieli de mii de euro, în cazul în care problemele de sănătate îi lovesc în concediu.

În aeroportul Otopeni mii de persoane se pregătesc să plece în aşteptată vacanţă. Şi-au pregătit bagajele şi aşteaptă nerăbdători să urce în avioane. Gata de vacanţă este şi Teodora. Pleacă cu familia la Londra.

Ca ei sunt însă puţini români. Datele companiilor din domeniul asigurărilor arată că peste 60% dintre turiştii care pleacă peste hotare nu îşi fac o astfel de asigurare de călătorie. 60% dintre turişti nu au asigurare de vacanţă. Iar motivele sunt diverse.

Dar riscuri există. Vara, cele mai frecvente afecţiuni sunt otitele, infecţiile tractului respirator, alergiile şi gastroenteritele. La fel de dese sunt şi intervenţiile stomatologice. Iar dacă vorbim de un accident soldat cu fracturi de oase, de exemplu, costurile serviciilor medicale ar putea ajunge şi la 20 de mii de euro.

Astfel de asigurare de călătorie costă între 7 şi 10 euro, pentru şapte zile de concediu, în funcţie de destinaţie. Asigurarea acopera interventii medicale de maximum 50 de mii de euro in Europa. Poliţa standard nu-i despăgubeşte însă pe turiştii care călătoresc în zonele de conflict sau care practică sporturi extreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Asigurări de sănătate de vacanţă