Antena Meniu Search
x

Video Recensământ 2022: Ultima zi în care te poţi autorecenza. Ce riscă românii care nu au completat încă formularul

27 mai este ultima zi în care vă puteţi autorecenza. Până acum, autorităţile au anunţat că au fost completate peste 11 milioane de documente. După etapa de autorecenzare urmează însă cea clasică, din uşă în uşă. Aceasta se adresează celor care nu au completat formularul online.

de Ioana Matei

la 27.05.2022, 14:30

Vezi și

A doua etapă de recenzare, şi anume cea efectuată prin interviuri faţă în faţă, va începe marţi, 31 mai. Procedura se va desfăşura zilnic, până pe data de 17 iulie. 20,000 de recenzori vor merge din uşă în uşă şi vor completă datele digital, pe tablete. Este necesar ca fiecare cetăţean să se afle acasă şi să furnizeze toate informaţiile cerute de către recenzori. Neefectuarea procedurii de recenzare se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1000 şi 3000 de lei.

Unde te poţi autorecenza

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, prelungirea perioadei de autorecenzare s-a dovedit a fi o măsură bună. Tot mai mulţi români au intrat online şi au completat formularul. Doar joi au fost completate 235,000 de chestionare online. Aşadar, în cazul în care nu doriţi să aşteptaţi recenzorul acasă, formularele de pe platforma recensamantromania.ro mai pot fi accesate până la miezul nopţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Recensământ 2022: Ultima zi în care te poţi autorecenza. Ce riscă românii care nu au completat încă formularul