Antena Meniu Search
x

Video Simfonia Lalelelor, un spectacol de culoare în Piteşti. Anul acesta au fost plantate peste 460 de mii de flori

Spectacol multicolor la Piteşti! Zeci de mii de lalele, din diferite specii, au transformat oraşul într-un tărâm de poveste şi au atras turiştii din toate colţurile ţării. În parcul Lunca Argeşului, a fost ieri distracţie de zile mari, acompaniată de râsetele copiilor, dar şi de mâncare bună. Festivalul  „Simfonia Lalelelor"  strânge anual mii de vizitatori. Cu toţii sunt în căutarea... pozei perfecte. 

de Redactia Observator

la 21.04.2024, 09:29

Vezi și

Startul sărbătorii s-a dat în cel mai mare parc din oraş-Lunca Argeșului. Aici, turiştii care au păşit pentru prima dată pe tarâmul florilor nu au ştiut ce să facă mai întâi. Să realizeze fotografia perfectă, să admire lalelele viu colorate sau să se lase ghidaţi de mireasma ameţitoare a clătitelor. Indecişi, le-au făcut pe toate.

O doamnă a venit din judeţul Prahova pentru a se bucura de coţul de rai din Piteşti.   

Turistă: Suntem trei autocare, venim în fiecare an. A fost foarte frumos, e foarte frumos. 

Şi nu au rămas doar cu pozele. Deşi bulbii de lalele au fost plantaţi în parc doar pentru a fi admirate vizitatorilor, florarii nu s-au lăsat mai prejos şi au venit şi ei cu o ofertă pe măsură. La fiecare stand, lumea s-a înghesuit pentru îşi lua acasă soiul dorit. 

Simfonia lalelelor, sărbătorită în Piteşti

Printre zecile de comercianţi am descoperit-o şi pe micuţa Maria. Deşi e la o vârstă fragedă, fetiţa a muncit alături de mama sa pentru a avea cel mai frumos stand de la Simfonie. Iar după o plimbare printre miile de flori, turiştii s-au răsfăţat şi cu un desert delicios. La standul de clătite, coada a părut kilometrică, iar fiecare pofticios a dorit minimum o porţie. 

Cu ocazia sărbătorii florilor anul acesta au fost plantate peste 460 de mii de lalele în întreg Piteștiul, printre care 200.000 doar în parcul în care a fost organizat festivalul. 

Şi deşi pare greu de crezut sărbătoarea ,, Simfonia lalelelor“ îşi are originea încă din anii '80. Atunci, în centrul oraşului au fost plantate peste 3000 de bulbi de lalele şi 100 de bulbi de zambile. Festivalul îşi închide porţile diseară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Simfonia Lalelelor, un spectacol de culoare în Piteşti. Anul acesta au fost plantate peste 460 de mii de flori