Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile au modificat condiţiile de intrare în carantină pentru cei din categoria "contact direct". Se introduce carantina standard

Măsuri noi la intrarea în ţară. S-a terminat cu aşa-numita listă-semafor a ţărilor cu risc epidemiologic. Iar de mâine restricţiile la intrarea în ţară se vor relaxa pentru aproape toată lumea. Doar nevaccinaţii netestaţi vor sta în carantină timp de 5 zile. 

de Redactia Observator

la 31.01.2022, 19:27

Vezi și

De mâine, nu mai trebuie să ne facem griji în privinţa carantinei atunci când intrăm în România, dacă suntem vaccinaţi cu două doze sau am trecut prin boală ori avem test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Fără carantină

  • persoanele vaccinate cu două doze
  • persoanele trecute prin boală
  • persoanele cu un test PCR negativ  

Este important de precizat că măsura se aplică indiferent de ţara din care venim, aşadar nu mai trebuie să verificăm nicio listă verde, galbenă sau roşie.

Pe acelaşi subiect

Carantină de 5 zile

  • persoanele care nu au certificat verde
  • excepţii - copiii sub 12 ani, lucrătorii transfrontalieri

Sunt veşti bune şi pentru cei care nu au certificat verde. Persoanele care nu sunt imunizate, nu au trecut prin boală ori nu sunt testate vor sta în carantină mai puţin, doar cinci zile, nu zece zile. Sunt şi excepţii aici, cum este cazul lucrătorilor transfrontalieri şi al copiilor mai mici de 12 ani.

Carantină pentru contact direct

  • 5 zile pentru vaccinaţi şi nevaccinaţi
  • excepţie: persoanele care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile

O altă noutate: tot de la 1 februarie, va exista o carantină standard la nivel naţional pentru cei care sunt contact direct, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu. Vor sta izolaţi timp de cinci zile. Iar cei care au fost infectaţi cu COVID-19 în ultimele 90 de zile scapă de carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Autorităţile au modificat condiţiile de intrare în carantină pentru cei din categoria "contact direct". Se introduce carantina standard