Antena Meniu Search
x

SITUATIE INCREDIBILA LA TARGOVISTE: Banci pe post de paturi de spital

Boala imprieteneste fortat pacientii Spitalului Judetean de Urgenta din Targoviste! Nu sunt paturi suficiente la cati bolnavi sunt, iar unii stau si cate doi sau trei intr-un pat. Altii n-au loc nici asa si au ajuns sa doarma pe banci de lemn.

Vezi și

Paturi de spital, suplimentate de banci! Cand au vazut reporterii Observator, asistentele au scos in graba din saloane bancile de lemn. Aici, bolnavii au ajuns sa aiba si colegi de pat, nu doar de salon. Impart cate doi sau trei acelasi pat. O recunosc si asistentele Sectiei de Pneumologie. “Unii stau si doi in pat! Asta este! Dar nu ca-i fortam noi sau altcineva”, spune o asistenta

Neputinciosi, bolnavii accepta conditiile. Numarul mare de viroze a crescut, automat si numarul internarilor. Problema spitalului e mai veche. Conducerea spune ca nu are solutii. Doar raspunsuri sfidatoare. “Si cand nu era gripa, viroza, erau tot doi in pat. Fiindca-s multi bolnavi. Si la diabet am doi in pat”, sustine Radu Petrescu managerul Spitalului Judetean Targoviste.

Legea ii obliga pe medici sa interneze in limita numarului de locuri. Cei din conducerea spitalului au trimis solicitari catre Ministerul Sanatatii pentru suplimentarea paturilor. Pana la rezolvarea problemei, pacientii mai au de indurat aglomeratia si "odihna" pe bancile din lemn.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » SITUATIE INCREDIBILA LA TARGOVISTE: Banci pe post de paturi de spital