Antena Meniu Search
x

Un bărbat înarmat cu o sabie de un metru a terorizat centrul vechi al Capitalei! Individul ar avea probleme psihice

Scene terifiante în una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei. Un bărbat cu probleme psihice a fost filmat în timp ce umbla înarmat cu o sabie pe străzile din Centrul Istoric.

Vezi și

Scene terifiante în una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei. Un bărbat cu probleme psihice a fost filmat în timp ce umbla înarmat cu o sabie pe străzile din Centrul Istoric. Îngroziţi, turiştii şi trecătorii au fugit din calea tânărului de 31 de ani. O patrulă a Poliţiei Locale l-a urmărit, iar în câteva minute oamenii legii l-au pus la pământ şi l-au încătuşat. Mama lui spune că bărbatul nu şi-a luat tratamentul.

La ora 22 şi 51 de minute, atmosfera relaxată din Centrul Vechi al Bucureştiului s-a tranformat, bursc, într-una de teroare. Vizibil speriat, un bărbat şi-a tras partenera de mână şi s-a îndepărtat rapid. Camerele de supraveghere au surprins şi motivul. Câteva clipe mai târziu, un bărbat înarmat cu o sabie a intrat pe strada Lipscani.

O patrulă a Poliţiei Locale l-a observat şi a pornit în urmărire. 

Cei doi oameni ai legii mergeau în spatele său, însă bărbatul nu părea dispus să se oprească. A continuat să meargă printre turişti şi trecători cu sabia lungă de un metru în mână. A schimbat câteva replici cu cei doi, apoi şi-a continuat drumul. La scurt timp, au sosit întăririle, iar bărbatul a fost pus la pământ. 

I s-a luat sabia, a fost imobilizat, i s-au pus catusele si apoi a fost transportat la Secţia 10 de politie.

La audieri, bărbatul de 31 de ani le-a declarat anchetatorilor că avea de gând să folosească sabia împotriva mamei fostei sale iubite. Niciuna dintre femei nu există, însă, decât în imaginaţia lui.

Se pare că problemele bărbatului sunt mai vechi şi chiar ar fi fost internat de două ori într-un spital de specialitate. Ar fi trebuit să urmeze un tratament, însă, în ultima perioadă nu şi-a luat pastilele, spune mama lui. 

După audieri, bărbatul a fost internat la spitalul Obregia, din Capitală. Medicii vor stabili dacă reacţia lui a fost provocată de afecţiunea de care suferă sau de substanţe interzise. 

Faptul că tânărul nu-şi urma medicaţia redeschide o veche problemă a sistemului românesc. În lipsa unei decizii judecătoreşti, bolnavii periculoşi pot fi eliberaţi sub semnătura reprezentanţilor legali. Tot familia ar trebui să fie cea care se asigură că pacienţii îşi urmează tratamentul, însă este o situaţie aproape imposibil de controlat. Iar dezonodământul este, de multe ori, unul tragic.

În august 2017, la Mioveni, un bărbat diagonosticat cu schizofremie a fost eliberat pe semnătură şi şi-a ucis mama. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat înarmat cu o sabie de un metru a terorizat centrul vechi al Capitalei! Individul ar avea probleme psihice