Antena Meniu Search
x

16 oameni au murit de gripă, ministrul sănătăţii anunţă: "Nu avem epidemie!"

Mai multe spitale din ţară sunt în carantină, după ce numărul cazurile de gripă a început să crească de la o zi la alta! Până acum, bilanţul e îngrijorător.

Vezi și

Mai multe spitale din ţară sunt în carantină, după ce numărul cazurile de gripă a început să crească de la o zi la alta! Până acum, bilanţul e îngrijorător. În total, virusul a omorât 16 oameni, arată raportul Ministerului Sănătăţii, dintre care doi sunt copii. Până acum, analizele de laborator au confirmat 300 de cazuri de gripă, dar numărul infecţiilor respiratorii a depăşit 108.000.

În judeţul Mureş, doi bărbaţi, de 50, respectiv 40 de ani, au fost răpuşi de gripa violentă. Medicii avertizează că virusul se împrăştie cu repeziciune. Oamenii trebuie să ia măsuri de imunizare şi să meargă la medicul de familie de la primele simptome.

De altfel, ministrul sănătăţii a organizat o conferinţă de presă pe această temă: "Ne-au confirmat specialiştii, nu avem epidemie, avem focare locale, la Iaşi, la Bucureşti."

Însă la la Constanţa, Spitalul Judeţean este în carantină. Vizitatorii nu mai au voie pe unele secţii şi pentru ei spitalul a pus la dispoziţie echipament special.

Pe acelaşi subiect

Odată instalată, boala dă bătaie de cap purtătorului de virus. La Timişoara, cu băiat de doi ani este primul caz confirmat. Mama copilului stă cu el în spital de o lună. 

Cea mai bună metodă de imunizare este vaccinarea, spun medicii. Măsuri speciale s-au luat şi în toate spitalele din Galaţi. În judeţ au fost confirmate trei cazuri de gripă şi peste 3123 cazuri de viroze respiratorii în ultima saptămână.

În Suceava medicii fac apel la oameni să se prezinte la camera de urgenţă doar cu probleme grave, altfel riscul de a se îmbolnăvi de gripă este mare pentru ei. Direcţiile de Sănătate Publică continuă să monitorizeze situaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 16 oameni au murit de gripă, ministrul sănătăţii anunţă: "Nu avem epidemie!"