Boboteaza vine cu festin la Oglinzi
Sărbătorile se ţin lanţ, în toată ţara. După Crăciun, ieri a fost Boboteaza. Motiv numai bun să mai sfârâie nişte carne pe grătar. Într-o localitate din Neamţ, e o tradiţie veche de ani de zile ca oamenii să se strângă la un ospăţ în aer liber
Sărbătorile se ţin lanţ, în toată ţara. După Crăciun, ieri a fost Boboteaza. Motiv numai bun să mai sfârâie nişte carne pe grătar. Într-o localitate din Neamţ, e o tradiţie veche de ani de zile ca oamenii să se strângă la un ospăţ în aer liber
Pe grătarele imense s-au fript la jar ceafă şi ficat de porc, turte dar şi cartofi. Deliciul festinului din satul Oglinzi a fost însă o tocăniţă care trebuie să stea pe foc aproape zece ore până când e gata. Reţeta suculentă o ştiu doar bătrânii satului.
E tradiţie din strămoşi ca în ziua de Bobotează tinerii care de la Crăciun până la Anul Nou au urat oamenii din casă în casă şi nu au apucat să se strângă împreună la aceeaşi masă, să se adune pentru un ospăţ în aer liber.
De la petrecere nu au lipsit, evident, vinul bun şi muzica populară. Oamenii au sărbătorit în aer liber până seara târziu, chiar dacă afară era. gerul Bobotezei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰