Antena Meniu Search
x

Brăila şi Vrancea sunt sub cod roşu de ninsoare şi viscol

Sunt încă două puncte în triunghiul roşu al dezastrului de pe harta României. Două zone unde rafalele puternice de vânt au ridicat troiene care trec de un metru înălţime. 16 drumuri naţionale sunt închise numai în aceste două judeţe. Iar în satele din Vrancea s-a putut intra, ca şi în celelalte zone înzăpezite, doar cu utilaje cu şenile.

Vezi și

 Pe ei urgia i-a prins în maşină. În acelaşi judeţ, însă, doi bărbaţi au fost găsiţi pe un câmp, aproape îngheţaţi, la câţiva kilometri distanţă de cel mai apropiat sat, după 12 ore de căutări. Iar altora, codul roşu le-a închis drumul spre casă.

Viscol a fost şi în oraş, unde zăpada a măsurat peste 20 de centimetri. Până şi maşinile care aprovizionau magazinele au rămas blocate pe strazi.

Alţii, s-au chinuit ore în şir să-şi scoată maşinile din parcare. Au adus lopeţi, şi-au chemat vecinii şi au împins. Degeaba.

E cod roşu doar pentru localnici, NU şi pentru cei de la deszăpezire.

După 48 de ore de ninsoare, în Focşani, maşinile din parcări aproape că nici nu se mai văd. Proprietarii fac roată în jurul lor, doar - doar pe strada dintre blocuri va apărea vreun utilaj de deszăpezire.

Din birouri, zăpada nu pare aşa de mare. Chiar dacă, în Vaslui, troienele au trecut de un metru. În satele din împrejurimi, numai utilajele cu şenile au putut să-i scoată pe oameni din case. Unii dintre ei au avut nevoie urgentă de medic.

În Vaslui şi Brăila va fi cod roşu de ninsoare şi viscol încă două ore. Asta înseamnă vânt de peste 90 de kilometri pe oră, vizibilitate zero şi zăpadă de o jumătate de metru.

De mâine, în cele două judeţe reintră în vigoare codul portocaliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Brăila şi Vrancea sunt sub cod roşu de ninsoare şi viscol