Antena Meniu Search
x

București: Operatorii de deszăpezire din sectoarele 2, 4 și 6, sancționați cu câte 5.000 de lei

Operatorii de deszăpezire din sectoarele 2, 4 și 6 au fost sancționați cu câte 5.000 de lei, a anunțat luni primarul general al Capitalei, Răzvan Sava

Operatorii de deszăpezire din sectoarele 2, 4 și 6 au fost sancționați cu câte 5.000 de lei, a anunțat luni primarul general al Capitalei, Răzvan Sava

"Operatorii de deszăpezire din sectoarele 2, 4 și 6 au fost sancționați cu câte 5.000 de lei. Aceasta este amenda maximă. Administrația Străzilor a fost sancționată cu 2.000 de lei pentru nedeszăpezirea unor parcări aflate în administrare", a spus Sava, la Comandamentul de iarnă.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului București, Alexandru Ichim, a precizat că au fost cazuri în care operatorii au intervenit precar pentru deszăpezire.

"Există și au existat situații punctuale în care operatorii de salubritate fie nu au intervenit, fie au intervenit precar pe anumite artere secundare. Acesta este și motivul pentru care Direcția de Control a PMB a aplicat sancțiuni operatorilor din sectoarele 2, 4 și 6. De asemenea, în cursul nopții de duminică spre luni, majoritatea operatorilor nu au reușit să curețe trecerile de pietoni și stațiile RATB de zăpadă, această operațiune s-a reluat în cursul zilei de luni. Situația stă ceva mai bine, nu satisfăcător, la nivelul întregului București", a subliniat Ichim.

În altă ordine de idei, edilul Capitalei a cerut să se acorde prioritate deszăpezirii trotuarelor din jurul școlilor.

"Insist să intrați pe arterele secundare, să deszăpeziți tot, trotuare, să luați în calcul trecerile de pietoni, să începeți să cărați zăpada. Întrucât mâine (marți — n.r.) vor reîncepe școlile, vreau să acordați prioritate deszăpezirii trotuarelor din jurul școlilor și căilor de acces către școli, la fel spitale și Ambulanță", a avertizat Răzvan Sava.

Conform lui Alexandru Ichim, s-a intervenit până în prezent la aproximativ 60% dintre străzile secundare.

Potrivit Municipalității, inspectorii Direcției de Control din cadrul Primăriei Capitalei au avertizat luni 362 de persoane juridice, dintre care 168 de asociații de proprietari, pentru că nu au curățat de zăpada și gheața de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea. Controalele inspectorilor vor continua.

Operatorii de deszăpezire din toate sectoarele au declarat că au stocuri suficiente de materiale antiderapante și că, odată cu scăderea temperaturilor, vor aplica tratamente anti-polei, în special în zona rampelor, pantelor și podurilor.

În paralel, se vor desfășura și operațiunile de degajare a zăpezii de pe arterele principale.

Reprezentanții ApaNova au precizat că s-a intervenit în 50 de zone cu acumulări de apă, a fost degajată zăpada din dreptul gurilor de scurgere, iar echipele de intervenție sunt în continuare în teren.

În ceea ce privește Adminstrația Străzilor, echipele de intervenție au remediat o mare parte dintre semafoarele defecte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » București: Operatorii de deszăpezire din sectoarele 2, 4 și 6, sancționați cu câte 5.000 de lei