Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Burgerii, shaorma şi kebabul au fost adaptate postului

Bucătarii reinventează burgerii, kebapul sau cârnaţii, pentru cei care duc dorul cărnii în perioada postului.

de Redactia Observator

la 24.03.2018 , 21:25

Bucătarii reinventează burgerii, kebapul sau cârnaţii, pentru cei care duc dorul cărnii în perioada postului. Folosesc numai ingrediente vegetale, cum ar fi năutul, fasolea sau cartofii dulci. Iar gustul. nu este chiar departe de cel autentic, spun cei care le-au încercat produsele.

"Avem o chiftea din năut, fasole roşie, cartofi dulce, ciuperci, soia. Avem castraveciori muraţi în saramură. Avem un sos care imită sosul barbecue." Vă prezentăm burgerul de post. Varianta lui vegană, mai precis, preparat sută la sută din ingrediente vegetale. Şi plin de proteine, spun cei care îl prepară.

Un ingredient potrivit pentru post şi folosit în bucătăriile cu specific vegan este seitanul: "Kebapul vegan se face din seitan, o proteină care înlocuieşte carnea cu succes, iar, în loc de maioneză, putem folosi un sos din nuci de caju. Este bun nu doar pentru cei care ţin post, ci şi pentru doamnele care ţin la siluetă."

Vezi și

Aşa puteţi găsi chiar şi cârnaţi de post: "Am făcut cârnaţi picanţi din seitan traşi la tigaie foarte puţin cu un sos de muştar, nuci caju, usturoi, lămâie, drojdie inactivă, turmeric şi muştar."

Pe acelaşi subiect

Câţiva bucătari au pregătit fel şi fel de preparate vegane, la un târg din Capitală. Familia Presutto este vegetariană de câţiva ani. Doamna Laura şi-a învăţat copiii de mici să mănânce mai puţină carne şi mai multe legume. 

Sunt mulţi români care au renunţat la carne şi lapte, dovadă şi prezenţa numeroasă de la târg.

În perioada postului, nutriţioniştii au şi ei un sfat. Pentru menţinerea siluetei, este recomandată evitarea consumului excesiv de cartofi, pâine sau orez.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Burgerii, shaorma şi kebabul au fost adaptate postului