Antena Meniu Search
x

Vremea ne dă din nou de furcă. Din plină iarnă, meteorologii ne anunţă că trecem direct la 20 de grade

De la nămeţi, vom trece brusc la primăvara adevărată! Weekendul viitor, de Paştele Catolic, sunt anunţate temperaturi de până la 20 de grade Celsius.

Vezi și

De la nămeţi, vom trece brusc la primăvara adevărată! Weekendul viitor, de Paştele Catolic, sunt anunţate temperaturi de până la 20 de grade Celsius, dar pentru cel ortodox, veştile nu sunt la fel de bune. Lunile aprilie şi mai vor fi ploioase şi mai răcoroase decât în mod obişnuit.

La înălţime, la streaşina clădirilor, ţurţurii de peste zece centimetri dau semne de şubrezeală. Semn că primăvara e în sfârşit aproape. Dar şi pericolul. În Centrul Vechi al Bucureştiului, urcaţi pe acoperişul Bancii Naţionale a României, dar şi pe clădirile din jur, pompieri şi alpinişti s-au apucat astăzi de muncă. Şi cetăţenii au avut de lucru. În parcări.

Iarna venită în locul primăverii i-a uimit şi pe turiştii care ne vizitează ţara zilele acestea. 

De mâine însă, începe primăvara, anunţă meteorologii: "Vorbim de o încălzire treptată pentru zilele următoare. În ziua de Florii sau în Paştele Catolic, vor fi destul de ridicate. Vor avea temperaturi ce pot urca până spre 19, 20 de grade în partea de sud."

Deși se spune că vremea de Florii ne arată şi cum va fi de Paște, anul acesta s-ar putea ca regula populară să nu se aplice. Pentru aprilie sunt anunţate temperaturi mai mici decât cele normale, dar şi ploi în aproape toată ţara. Şi luna mai pare trasă la indigo. Doar din iunie vom avea parte de valori normale şi ploi mai slabe şi pe arii mai restrânse. Dar, până una, alta, mai avem un hop. 

Sunt deja în vigoare două coduri de inundaţii, unul galben şi unul portocaliu, pentru Dunăre. La Sulina, apa s-a revărsat deja într-un cartier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Vremea ne dă din nou de furcă. Din plină iarnă, meteorologii ne anunţă că trecem direct la 20 de grade