Antena Meniu Search
x

Video Câinii antrenați în România, eroi în Turcia: Au găsit 12 oameni sub ruine și au salvat 4 vieți. Misiunea lor nu s-a încheiat

Speedy și Thor au stat în Turcia 9 zile. Au participat la activităţile de salvare şi scoatere de sub dărămâturi a celor care au supravieţuit cutremurului. Vorbim despre cei doi câini salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă antrenaţi la Sibiu, special pentru astfel de misiuni. Pentru Speedy şi Thor, antrenamentele nu se încheie însă niciodată. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 01.03.2023, 14:15

Vezi și

Pregătirea lor începe la vârsta de un an și continuă toată viața. Atunci când împlinesc 8 ani, aceste animale nobile și devotate pot ieși la pensie. Cei mai mulți dintre câinii folosiți în misiuni de salvare rămân alături de oamenii cu care au lucrat.  

"În urmă cu puțin timp a avut loc un exercițiu demonstrativ de salvare în caz de cutremur. La acest exercițiu a participat și Thor, care are 6 ani și se antrenează zilnic alături de coordonatorul lui, încă de la vârsta de 4 ani. El și Speedy sunt cei doi câini ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență care participă la mai multe misiuni naționale și internaționale, printre care și cea din Turcia. Acolo, el și Speedy au identificat peste 12 persoane sub dărâmături și au slavat cel puțin 4 vieți, printre care și viața unui copil. Sunt adevărați eroi care luptă pentru salvarea vieților alături de coordonatorii lor", a transmis reporterul Observator, Cosmina Balint.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Câinii antrenați în România, eroi în Turcia: Au găsit 12 oameni sub ruine și au salvat 4 vieți. Misiunea lor nu s-a încheiat