Antena Meniu Search
x

Video Când vor primi românii noile buletine cu cip. Realizarea lor, îngreunată de contestaţii

Mai avem de aşteptat până când vom primi noile buletine cu cip. Realizarea lor s-a împiedicat în mai multe contestaţii şi o plângere penală. Unde mai punem că nu avem nici măcar infrastructura necesară pentru editarea lor sau citirea cipurilor în instituţiile publice. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 26.05.2023, 14:19

Vezi și

Reprezentanţii ministerului de Interne spun că ar trebui să avem noile cărţi de identitate la timp şi tot ei spun că aceste contestaţii nu ar trebui să îngreuneze procedura. Ştim până acum că, de la începutul licitaţiei şi până în prezent, trei firme au depus patru contestaţii la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, la acestea se adaugă şi o plângere penală făcută la Curtea de Apel din Bucureşti.

Când vor fi emise noile cărţi de identitate

Rămâne de văzut aşadar dacă aceste contestaţii vor pune sau nu beţe în roate autorităţilor dar şi dacă se vor putea ţine de termenul anunţat. Ştim că până la finalul lunii iunie ar urma să fie livrate primele cipuri şi tot până atunci ar trebui să fie gata şi procedura. Emiterea noilor cărţi de identitate ar trebui să înceapă la începutul lunii septembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Stiri sociale » Când vor primi românii noile buletine cu cip. Realizarea lor, îngreunată de contestaţii