Antena Meniu Search
x

Cardul de sănătate este obligatoriu la medic

Cardul naţional de sănătate devine de mâine obligatoriu. Cei care au intrat în posesia lui sunt obligaţi să-l folosească. Cei care nu l-au primit trebuie să-l ceară la casele de asigurări. 300.000 de persoane nu şi-au ridicat nici până acum documentul

Vezi și

Cardul naţional de sănătate devine de mâine obligatoriu. Cei care au intrat în posesia lui sunt obligaţi să-l folosească. Cei care nu l-au primit trebuie să-l ceară la casele de asigurări. 300.000 de persoane nu şi-au ridicat nici până acum documentul. 

Asiguraţii care NU au cardul emis, vor beneficia de îngrijire medicală. Medicul verifică în sistem că pacientul este asigurat, dar că nu s-a emis cardul.

În momentul în care ne prezentăm pentru servicii medicale, furnizorul interoghează sistemul informatic, dacă primeşte mesajul persoana este asigurată, nu are card emis, îi oferă servicii medicale.

Pentru spitale, cardul va deveni o monedă de schimb. Este singura modalitate prin care işi pot deconta cheltuielile cu asiguraţii care au card emis.

Niciun doctor nu o să refuze pacienţi, chiar şi fără card în măsura în care aceştia reprezintă o urgenţă.

Cardul naţional de sănătate este unicul sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale. Potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aproximativ 90 de milioane de lei sunt economisiţi lunar prin folosirea cardului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cardul de sănătate este obligatoriu la medic