Antena Meniu Search
x

Cate 500 de euro pentru rezultate asigurate la Bacalaureat

Banii erau adunati de profesorul de religie si ajungeau la membrii supraveghetori ai comisiei in pachete de tigari, servetele, sau erau ascunsi in revistele de pe catedra

Vezi și

Inainte sa fie luati de politisti, profesorii din scoala au colectat toti banii. Cate 500 de euro de la fiecare elev care voia sa treaca bacalaureatul cu bine, sub forma de costuri pentru petrecerea de absolvire. Profesorul de religie ar fi strans banii, spun procurorii. Apoi, i-a pasat unui parinte din comitetul de parinti care avea sarcina sa-i tina pana in ziua examinarii. Urmatorul pas - alegerea comisiei. In niciun caz aleatoriu, asa cum cere legea. De asta s a ocupat indeaproape Nuti, secretara.

Aceasta nu putea sa rezolve totul singura. Potrivit procurorilor, un inspector scolar ar fi intervenit si el in alegerea comisiei, iar reteaua functiona perfect. Tot profesorul de religie s-ar fi asigurat ca in scoala va exista un cadru didactic care sa rezolve subiectele de examen.

In ziua examenului, totul parea pregatit. Subiectele au fost deschise, la 6:30 dimineata, iar directoarea a dat startul rezolvarii lor. Rezolvarile ajungeau la elevi mascate in ciorne prin intermediul supraveghetorilor. Si ei si-au primit partea. La ei banii ajungeau direct sau ascunsi in ziare, reviste, pachete de tigari sau servetele. La perchezitii, o profesoara avea ascunsi in sutien 820 de lei, un asistent supraveghetor 440 de ron intr-un pachet de servetele, iar unul dintre elevi venise la examen cu 200 de euro si alti 2.000 de lei la el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Cate 500 de euro pentru rezultate asigurate la Bacalaureat