Antena Meniu Search
x

Expoziţie unică la Sebeş, unde se pot admira cele mai frumoase găini din România

Cele mai mândre găini din România au poposit la Sebeş, acolo unde a fost deschisă o expoziţie cu sute de păsări din rase rare!

Vezi și

Cele mai mândre găini din România au poposit la Sebeş, acolo unde a fost deschisă o expoziţie cu sute de păsări din rase rare! Vizitatorii au putut vedea găini de şapte kilograme sau găini pitice, dar a căror carne se găseşte doar în cele mai scumpe restaurante ale lumii.

Greutatea nu ţine doar de cele şapte kilograme ale păsării. În cadrul expoziţiei de găini de la Sebeş, acest cocoş şi-a purtat creasta ca pe o coroană. "Aceşti doi masculi, acest galben şi cel negru sunt campionii naţionali ai României." Un titlu obţinut cu multă cheltuială. Să ai doi campioni în coteţ presupune un efort financiar substanţial.

Totul merită, însă, pentru satisfacţia de a impresiona arbitrii. Cum este şi această găină de origine indoneziană, care a întrunit toate criteriile de evaluare.

Nu doar neagră, dar şi piperată. Cel puţin la preţ. Chiar dacă sunt găini de concurs, crescătorii nu se sfiesc să tragă foloase de pe urma păsărilor. Iar foloasele, în cazul acestei găini venite din Chile, vin sub forma beneficiilor pentru sănătate.

Însă nu doar specialiştii s-au bucurat de expoziţia de la Sebeş. Vizitatorii au aflat şi ei cum se jurizează un concurs de găini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Expoziţie unică la Sebeş, unde se pot admira cele mai frumoase găini din România