Antena Meniu Search
x

Video Cinci ponturi pentru a evita aglomerația de pe Valea Prahovei și din Poiana Brașov. Mai mult timp pe pârtie, nu la volan

Drumul spre relaxarea de la munte este pavat, de multe ori, cu o mare aglomeraţie. Pe şosele, în parcări şi la teleschiuri. Iată, însă, cinci ponturi pentru turişti smart - cum faci ca să stai mai mult pe pârtie decât la cozi. Studiu de caz: Poiana Braşov. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.01.2024, 20:01

Vezi și

Primul obstacol este ambuteiajul de pe DN1, pe Valea Prahovei. Evită-l cu ajutorul aplicaţiilor pentru monitorizarea traficului şi mergi pe ruta alternativă DN1A, Vălenii de Munte - Cheia - Săcele. A doua problemă apare la Poiana Braşov - locul de parcare. 

  • Șofer: Nu ai cum să eviți aglomerația, în perioada asta, în Poiană, mai ales.

În ciuda acestei convingeri, poţi să scapi uşor de stres şi agitaţie.

  • Claudiu Loghin, reporter Observator: Parcarea din așa numita Poiană Mică e situată la doar doi kilometri de stațiunea Poiana Brașov. Are 430 de locuri și, în condițiile în care în Poiana Brașov e supraaglomerat cu autoturisme, în prezent, în această parcare sunt 313 locuri libere.
Pe acelaşi subiect

Din Poiana Mică ajungi la pârtie cu autobuzul, gratuit, pe baza tichetului de parcare.

  • Radu Viorel, șofer RAT Brașov: Dacă ar trebui să dați un sfat unui turist care vine în Poiană, ce să facă să evite aglomerația, ce i-ați spune? Păi să lase mașina, dacă se poate, undeva să parcheze jos, autobuze sunt puse destule la dispoziție, astăzi sunt șase.

Cu locul de parcare asigurat fără bătăi de cap, poţi să pleci liniştit spre pârtie

 Poţi să treci cu zâmbetul pe buze pe lângă sutele de turişti care stau la coadă în faţa casieriilor pentru instalaţiile de transport pe cablu. Îţi cumperi cartelă de la automatul aflat în holul parcării din Poiana Mică sau o încarci online. 

  • Claudiu Loghin, reporter Observator: Așa arată ultimul test de răbdare din vacanța la schi: îmbarcarea în linia de telegondolă. Este aglomerat și, la cum arată coada, în aceste momente, timpul de așteptare este undeva în jurul valorii zece, poate chiar 20 de minute.

Odată învinse barierele aglomeraţiei, bucură-te de pârtii. În Masivul Postăvarul, Kanzel, Drumul Roșu, Sulinar, Lupului, Bradul și Stadion au zăpadă suficientă pentru un weekend memorabil de schi sau snowboarding.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cinci ponturi pentru a evita aglomerația de pe Valea Prahovei și din Poiana Brașov. Mai mult timp pe pârtie, nu la volan