Antena Meniu Search
x

Celebrele clopote ale Catedralei Mântuirii Neamului au ajuns la Bucureşti! Chipul Patriarhului Daniel e gravat pe ele

Celebrele clopote ale Catedralei Mântuirii Neamului au ajuns în România, după un drum de trei zile şi trei nopţi. Toate cele 6 au ceva în comun, şi anume, chipul Patriarhului Daniel imprimat pentru vecie. Unul dintre clopote este cel mai greu din toată Europa.

Vezi și

Celebrele clopote ale Catedralei Mântuirii Neamului au ajuns în România, după un drum de trei zile şi trei nopţi. Toate cele 6 au ceva în comun, şi anume, chipul Patriarhului Daniel imprimat pentru vecie. Unul dintre clopote este cel mai greu din toată Europa.

După ce au trecut toate testele realizate la turnătoria din Austria, clopotele Catedralei Neamului au luat drumul Bucureştiului. O firmă din România a asigurat gratuit transportul încărcăturii de 32 de tone.

Până atunci, Patriarhul Daniel stă cu ochii pe lucrările de pe şantier. Chipul Preasfinţitului este gravat pe toate cele şase clopote aşezate în curtea şantierului. Ele au mai fost personalizate şi cu alte simboluri ortodoxe: crucea patriarhală sau stema Patriarhiei Române.

În acest moment se lucrează la închiderea corpului principal, între nivelurile 45 - 50 de metri. Turla principală, numită şi Pantrocrator, a ajuns la 50 metri înălţime, dar se va mai înălţa cu 10 metri. Acolo va fi instalat şi clopotul cel mare, care cântăreşte 25 de tone.

Clopotul românesc de 25 tone îl depăşeşte pe cel al Catedralei din Koln, care bate din 1923 şi care era cel mai greu din Europa. Construcţia Catedralei ar trebui finalizată până la finalul lunii septembrie, 2018. Apoi se va lucra la finisajele clădirii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Celebrele clopote ale Catedralei Mântuirii Neamului au ajuns la Bucureşti! Chipul Patriarhului Daniel e gravat pe ele