Antena Meniu Search
x

COD PORTOCALIU de ploi abundente! Iată zonele afectate

Meteorologii avertizează că, până joi la prânz, cinci judeţe din ţară se află sub cod portocaliu de ploi şi alte cinci sub cod galben de vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineaţă două avertizări de scurtă durată: un cod portocaliu de ploi abundente pentru cinci judeţe din ţară şi unul galben de vânt puternic, valabil în alte cinci.

Cel portocaliu este valabil până la ora 11:00 în cea mai mare parte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, jumătatea nordică a judeţului Dolj, local în judeţul Vâlcea şi în extremitatea estică a judeţului Caraş-Severin. Aici se vor semnala ploi abundente, iar în intervalul atenţionat va continua să plouă şi se vor înregistra cantităţi de apă în jur de 15 - 20 de litri pe metrul pătrat, în zonă acumulându-se până la ora 08:00 cantităţi de apă în jur de 50 de litri pe metrul pătrat.

De asemenea, ploile vor fi asociate cu intensificări temporare ale vântului de peste 50-60 de kilometri pe oră. Codul galben este valabil până la ora 12:00 pe arii extinse în judeţul Teleorman, sudul judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, vestul judeţului Ialomiţa şi sudul şi estul judeţului Buzău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » COD PORTOCALIU de ploi abundente! Iată zonele afectate